söndag 2 oktober 2011

Prototype flygande matta använder elektrifierade trådar för att "flyga" Aladdin pre-order (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/01/prototype-magic-carpet-uses-electrified-threads-to-fly-aladdi/:
Om du tillbringade din barndom längtan att flyga, du är inte ensam - och en Princeton grad kan ha kommit ett steg närmare att göra det en verklighet med en prototyp flygande matta . Ok, det är faktiskt inte en matta av den magiska sort, men en 4-tums plastbit elektrifiering av små ledande trådar. Det fungerar som så: med hjälp av en ström till blad, små luft fickor formuläret undertill, som driver den framåt en centimeter per sekund. Eftersom det kräver luftfickor att gå framåt, måste mattan håller sig nära marken - vilket gör det mer ut som Marty McFly är hoverboard än Aladdin föredrar transportsätt. Ännu bättre, har uppfinnaren planer för en solcellsdriven version, som skulle befria mattan från tunga batterier begränsningar och låt den resa fritt över större avstånd. Kolla in videon och källa efter rasten för mer deets.

Fortsätt läsa Prototype flygande matta använder elektrifierade trådar för att "flyga" Aladdin pre-order (video)

Prototype flygande matta använder elektrifierade trådar för att "flyga" Aladdin pre-order (video) publicerades ursprungligen på Engadget , lör, oktober 1, 2011 21:06:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink BBC | källa Applied Physics Letters | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar