tisdag 21 december 2010

Satellit-bäras lasrar spårning skogsmark happenings, vem vet vad mer

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/21/satellite-borne-lasers-tracking-woodland-happenings-who-knows-w/:
Det kan chock dina sinnen, men detta faktiskt inte är första gången vi har hört talas om lasrar som används för att spåra fåglar och deras livsmiljöer. Men detta att gå runt, är ett Idaho universitet team med en satellit-burna laser i ett försök att "förutsäga i vilka delar av en stat Forest fåglarna kan vara levande." Framför allt är besättningen att utveckla metoder som hjälper dem spåra den nordamerikanska pileated hackspett, nämligen eftersom dessa varelser är knuten som är bra indikatorer på övergripande fågel mångfald. För närvarande är lasern endast möjligt att analysera viktiga egenskaper hos ett skogsområde, men forskarna använder denna information för att ta ett knivhugg om var ovan nämnda fåglar skulle vara. I huvudsak gör detta Laserljus strategi gurus att upptäcka mycket tät avsnitt av skog - tomter där pileated hackspett älskar att hänga - från ovan, dramatiskt skära ned kurragömma som tidigare skulle äga rum till fots i större områden . Nu, om de bara kunde få lasrar på fåglar , skulle vi ha en helt ny modell av rave att överväga.

Satellit-bäras lasrar spårning skogsmark happenings, vem vet vad mer som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 21 Dec 2010 06:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa BBC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar