fredag 28 januari 2011

Diamond formade superkondensatorer kan resultera i snabbare laddning, batterier med högre kapacitet

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/27/diamond-shaped-supercapacitors-could-result-in-faster-charging/:
Diamond formade superkondensatorer kan resultera i snabbare laddning, batterier med högre kapacitet
Supraledare passera el med noll motstånd och göra saker flyta. Supravätskor har noll viskositet och kan klättra vertikala väggar för att undkomma behållare. Superkondensatorer ? Tja, gör de inte något fullt så dramatisk, men de kunde resultera i batterier som laddas snabbare och hålla mer laddning än någonsin. Kondensatorer i allmänhet har för att köra en balans mellan kapacitet och snabb laddning, men dessa fancy de med diamantformade nanopores i zeolit-mallade kol, som utvecklats vid Tohoku University i Sendai, Japan, sägs att erbjuda det bästa av båda världar. Hur bra? Mobiltelefoner som laddar i minuter, elbilar med längre varaktig batterier och gratis Superman Underoos för alla. Naturligtvis finns det inga ord om när dessa saker kan faktiskt fly labbet och visa upp i verkliga batterier, men du redan visste det, inte du.

Diamond formade superkondensatorer kan resultera i snabbare laddning, batterier med högre kapacitet publicerades ursprungligen på Engadget tor, 27 Jan 2011 20:16:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PhysOrg | källa Journal of American Chemical Society | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar