fredag 28 januari 2011

FN: världsomspännande Internet-användare drabbats två miljarder, mobil abonnemang topp fem miljarder

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/28/un-worldwide-internet-users-hit-two-billion-cellphone-subscript/:
FN: s internationella teleunionen förutspådde i höstas att antalet internetanvändare i världen skulle drabba två miljarder i slutet av 2010, och det är nu lämnat sitt fullständig rapport som bekräftar just det - 2.080 miljoner, att vara specifik. Som ITU: s Hamadoun Toure anteckningar, representerar det numret ett stort steg från den låg som 250 miljoner Internet-användare som fanns för tio år sedan, och det betyder att ungefär en tredjedel av världens befolkning nu har tillgång till internet i någon form - av dessa, 555 miljoner har en fast bredbandsabonnemang, och 950 miljoner har mobilt bredband. Lika imponerande som att (om inte mer så), är antalet mobil-abonnemang i världen, som nu har passerat fem miljarder varumärket. Det är upp från 500 miljoner i början av år 2000, även Byrån konstaterar att det bara stod för "abonnemang" och inte enskilda användare. Hur du skär det dock, det är ganska ett register över tillväxten för det första årtiondet av det 21-talet.

FN: världsomspännande Internet-användare drabbats två miljarder, mobil abonnemang topp fem miljarder som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 28 Jan 2011 17:15:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink @ BryanAlexander (Twitter) | källa ITU , AFP | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar