fredag 28 januari 2011

Tesla detaljer återkoppling batteriåtervinning program för Europa

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/28/tesla-details-closed-loop-battery-recycling-program-for-europe/:
Tesla detaljer "Closed Loop" batteriåtervinning program för Europa
Elbilar need stora "ol batterier, liksom Model S pack visas ovan, och medan vi har sett gång och igen att dessa celler hålla upp bättre än väntat i åratal, så småningom de kommer att behöva avvecklas. Vad händer då? Tesla redan har ett program för återvinning i USA och nu är det detaljer planer på ett liknande program i Europa i samarbete med Umicore. Teslas förpackningar är nu berättigade till Umicore's "Closed Loop"-processen, demontering dem att ta bort enkelt återanvända komponenter och sedan förfina resten av cellen beståndsdelar till saker som litium koboltoxid, som kan användas i andra batterier och andra olika biprodukter som kan användas i cement eller som fyllning. Hela processen att bryta ned och utvinna alla komponenter är faktiskt lönsamt, så förhoppningsvis Euro förare kommer inte att få hit med någon dyr Roadster förfogande avgifter när de handlar upp till en modell S.

Tesla detaljer återkoppling batteriåtervinning program för Europa publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 28 Jan 2011 13:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Tesla Blogg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar