fredag 28 januari 2011

Microsoft: tabletter påverkas Q4 resultatet, netbooks förbi sin topp

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/27/microsoft-tablets-affected-q4-earnings-netbooks-past-their-pea/:
Vi hade en stark (okej, riktigt stark) föraning att IPAD var en bidragande faktor i Microsofts avtagande Windows intäkter i Q2 , men det är inget som en liten bekräftelse från Redmond. Under resultat samtalet var Microsoft finansdirektör Peter Klein frågade om tabletter cannibalizing PC, till vilket han svarade:
Jag tror att som Bill [Koefoed] pratade lite i hans kommentarer om netbooks och hur netbooks var, slog de sin topp förra året i Q2, och jag tror att vad vi har sett är under loppet av detta år i konsumenternas utrymme , som är en del av denna volym ersätts med nyare enheter såsom ultra-bärbara och tabletter. Och till stor del är dessa andra enheter, som inte primärt enheter. Och det är orsakat lite av en dragning på konsumentsidan.
Det känns som ett erkännande av att folk inte köper Windows 7 tabletter , men båda hållen, det är klart som korvspad att Microsoft lidit under back-to-school och semesterperioden eftersom konsumenter som tidigare kan ha plockat upp en Windows 7 Starter netbook gick för en glänsande ny IPAD (eller kanske en Galaxy flik under senare delen av kvartalet) eller en mer kraftfull ULV ultraportabel. Självklart är övergången till tabletterna att vänta, men den senare lite om ultraportables är ganska talande också - det verkar för att ytterligare bekräfta att människor söker mer ström än Intels Atom, även om vi egentligen inte se den ökade försäljningen ultraportabel skulle vara en "dra på konsumentsidan" av Microsofts verksamhet överväger ultraportables köra Windows 7 Home Premium eller Professional.

Tråkigt nog gjorde Klein ingenting om Microsofts framtida tablett planer, men uppgav att netbooks var förbi deras bästa år. Vi är ganska säkra på att " nästa version av Windows "eller vad Tablet OS Microsoft planerar kunde inte komma snart nog för alla. Eller hey, kan vi föreslå återuppliva Courier ?

Microsoft: tabletter påverkas Q4 resultatet, netbooks förbi sin topp som ursprungligen visades på Engadget tor, 27 Jan 2011 23:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Söker Alpha | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar