fredag 28 januari 2011

Ny forskning tyder på att våra hjärnor radera information på en "ovanligt hög" hastighet

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/28/new-research-suggests-our-brains-delete-information-at-an-extra/:
Mysterierna i hjärnan kan vara praktiskt taget oändliga, men ett team av forskare från två institut i Göttingen, Tyskland nu påstår sig ha ett svar på minst en fråga som har varit ett pussel: hur fort går hjärnan glömmer information? Enligt den nya modellen av hjärnaktivitet som forskarna har utformat, svaret på det är en bit per aktiv neuron per sekund. Som Fred Wolf vid Max Planck-institutet för dynamik och självorganisation förklarar vidare att "utomordentligt hög utgår ränta kom som en stor överraskning", och det i praktiken innebär att information går förlorad i hjärnan lika snabbt som den kan levereras - något som forskarna säger har "grundläggande konsekvenser för vår förståelse av det neurala kod i hjärnbarken."

Fortsätt läsa Ny forskning tyder på att våra hjärnor radera information på en "ovanligt hög" hastighet

Ny forskning tyder på att våra hjärnor radera information på en "ovanligt hög" hastighet ursprungligen visades på Engadget på Fri, 28 Jan 2011 09:45:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Geek.com | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar