fredag 28 januari 2011

VW bekräftar att det kommer att bygga hyper-effektiv XL1, får Autocar att köra en

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/28/vw-confirms-it-will-build-hyper-efficient-xl1-autocar-gets-to-d/:
VW bekräftar att det kommer att bygga 313mpg XL1 diesel, får Autocar att köra en
Tänk Volkswagen XL1 konceptet är för långt ute för att någonsin få byggas? Säg det till killarna i Wolfsberg. Tyska källa Automobilewoche rapporterar att chefer Ferdinand Piech och Martin Winterkorn båda bekräftat att bilen kommer att produceras i litet antal, först till Tyskland och senare kommer till USA och Kina. Den drivs av en dieselmotor med mindre än en liter slagvolym, hantera 313mpg kombinerad (det är Imperial, 260mpg använder amerikanska enheter) lägger ut just 48hp och tack och lov hjälp av en 27hp elmotor. Inte mycket, men tillräckligt för £ 1.750 bilen, som Autocar korrespondent Milton Holloway fick köra och sa känns "helt sortering" trots en motor som är lite rattly. Det är en diesel, trots allt.

VW bekräftar att det kommer att bygga hyper-effektiv XL1, får Autocar att köra en ursprungligen visades på Engadget på Fri, 28 Jan 2011 10:27:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Autoblog Green | källa Automobilewoche , Autocar | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar