fredag 28 januari 2011

USC Smart Staket använda tid och rum sensor mönster för att skapa en DRADIS för flygplatser

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/28/usc-smart-fences-use-spatio-temporal-sensor-patterns-to-create-a/:
USC Smart Staket använda tid och rum sensor mönster för att skapa en DRADIS för flygplatser
Hur du skickar ett automatiskt larm till en säkerhetsvakt när någon försöker klättra ett staket, men ignorera någon helt enkelt luta sig sa kedja länk? Hur kan en sensor plocka upp närvaron av en Jeep men ignorera en strid ström av gigantiska flygplan? Damned om vi vet, vi är bara bloggare, men ett team på USC Viterbi Högskolan räknat ut det, skapa vad som kallas Smart Fence. Det är en rad sensorer plus några tillhörande kretsar som enkelt hantera de situationer som beskrivs ovan och gör det med häpnadsväckande precision. Hur fantastiskt? Här är resultatet av ett test:
En perfekt (100%) identifiering av oväntade intrång händelser, och i genomsnitt mindre än två falska positiva per vecka och noll falska negativa för erkännandet av mänskliga fotspår. Dessutom var inga falska positiva eller falska negativa som rapporteras av den installerade staketet sensorer för en löptid på 45 dagar av övervakning, som omfattade flera dagar av säsongsbunden stormar.
Ja, ganska bra. Systemet utvecklas för användning kring flygplatser och militärbaser och är för närvarande stor del finansierat av marinens bidrag. Nu, om de bara kunde skapa ett system som förhindrar " laser händelser "och snöstormar flygplats vi skulle kunna resa säkert igen.

USC Smart Staket använda tid och rum sensor mönster för att skapa en DRADIS för flygplatser som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 28 Jan 2011 11:38:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PhysOrg | källa USC Viterbi Tekniska Högskolan | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar