måndag 13 juni 2011

Codemasters hemsida hackad, "tiotusentals" äventyras av personliga konton

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/13/codemasters-website-hacked-tens-of-thousands-of-personal-acco/:
Detta måste vara säsongen av dataintrång häxa som vi har nu sett ännu ett företags säkerhet online väggar åsidosatts. Oberoende brittisk spelutvecklare Codemasters, som ansvarar för titlar som Dirt 3 och Overlord, har rapporterat att dess webbplats har hackats på den tredje juni, utsätta namn, adress (både fysiskt och e-post), födelsedagar, telefonnummer, Xbox Gamer taggar, biografier och lösenord dess registrerade användare. Information om betalning var inte äventyras, men när man betänker att nästan allt annat var som känns som ihåliga tröst. För sin del, säger Codemasters det tog på webbplatsen offline så snart brott upptäcktes och en efterföljande utredning har visat att antalet drabbade användare att vara i tiotusental. De som skulle ha kunnat påverkas direkt håller på att skickas med ångerfulla ursäkter, medan resten av oss håller pekade på bolagets Facebook-sida medan dess webbportal hålls offline.

Codemasters hemsida hackad, "tiotusentals" av personliga konton äventyras ursprungligen visades på Engadget på måndag, 13 Jun 2011 04:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa BBC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar