måndag 13 juni 2011

Forskare sköld implantat från hackare med trådlös charm skydd

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/13/researchers-shield-implants-from-hackers-with-wireless-charm-of/:
Pacemaker sköld Allt kan hacka - det är en viktig detalj att tänka på när vi börjar plugga trådlös radioutrustning in i våra kroppar är knutna till medicinska implantat . Forskare har arbetat på olika sätt att skydda apparater som pacemakers från odåga brunnar som vill orsaka, inte bara e-skada, men kroppsskada eller dödsfall. Ett nytt system som utvecklats gemensamt av MIT och UMass är mycket mer sofistikerad att tidigare lösningar , kan användas med befintliga implantat, och bärs utanför kroppen så att den kan tas bort i händelse av en nödsituation. Skölden, som det kallas, fungerar som ett slags medicinsk brandväggen vilket skyddar implantat från obehörig åtkomst - läkare skicka krypterade instruktioner till den som är avkodas och vidarebefordras till enheten, medan det blockerar alla inte signaler med hjälp av den hemliga nyckeln. Allt som återstår att göra är att lista ut vilken sorts person skulle bråka med någons defibrillator .

Forskare sköld implantat från hackare med trådlös charm skydd publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 13 Jun 2011 16:39:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa MIT | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar