måndag 13 juni 2011

Påslagen: Apples moln gåta

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/12/switched-on-apples-cloud-conundrum/:
Varje vecka Ross Rubin bidrar Tillslagen , en kolumn om konsumenternas teknik.

Det är svårt att tro att Apple har försökt sin hand på Internet-tjänster rymden sedan år 2000, då det lanserades iTools. Liksom nästan alla icloud , som den delar sin vokal prefix varumärke, var iTools gratis. Till skillnad från icloud, dock var sin samling av tjänster över hela kartan, allt från webbsida skapas till gratulationskort. icloud är tredje omstarten av Apples webbtjänster svit sedan den razzia. Under de mellanliggande åren har vi sett. Mac (i huvudsak en prenumeration version av de flesta iTools funktioner), och MobileMe, som banade vägen för kontakten och kalendersynkronisering som kommer att vara gratis som en del av icloud.

Dagens Apple har visat en förståelse för sömlös nättillträde sedan lanseringen av iMac 1998, som undvek diskettenheter till förmån för nätverksbaserad delning. Man kan även spåra en tro på kraften i nätet ytterligare tillbaka till eWorld, AppleLink, och till och med Mac tidiga, enkla tekniker nätverk, AppleTalk och LocalTalk. Internet-tjänster är tydligt komplement till avancerade enheter som kör en sofistikerad mjukvara - två områden där Apple utmärker sig. Så varför har det moln regnat på Apple?

Fortsätt läsa påslagen: Apples moln gåta

Påslagen: Apples moln gåta publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 12 Jun 2011 20:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar