måndag 13 juni 2011

Motiv: Varför Microsoft har gjort utvecklare förskräckt om kodning för Windows 8

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/I4dl6Ep-HZ4/html5-centric-windows-8-leaves-microsoft-developers-horrified.ars:

När Microsoft gav den första offentliga demonstration av Windows 8 för en vecka sedan, reaktion från de flesta cirklarna var det positiva. Den nya Windows 8 användargränssnittet ser ren, snygg, och tankeväckande, och i en första för en Microsoft desktop operativsystem, det är finger vänlig. Men en aspekt av demonstrationen har legioner av Windows-utvecklare djupt bekymrad, och med goda skäl: de fick veta att alla deras erfarenheter, all deras kunskap, och varje program har de skrivit i det förflutna skulle vara meningslös om Windows 8.

Nyckeln till den nya Windows 8 ser ut och känns, och instrumental Microsofts försök att göra Windows en livskraftig tablet operativsystem, är nya stil helskärm "uppslukande" tillämpningar. Windows 8 kommer att innehålla nya API: er för att utveckla dessa program och här är där problemet ligger. Med nya API: er inte självt är ett problem-det finns helt enkelt aldrig funnits något liknande i Windows innan, så uppenbarligen befintliga Windows-API: er inte kommer att göra jobbet-men vad har många oroliga är det sätt som Microsoft har sagt dessa API: er kommer att används. Tre minuter och fyrtiofem sekunder in denna video , Microsoft Vice President Julie Larson-Green, ansvarig för Windows Experience, beskrivs kortfattat ett nytt fördjupat program-a väder program-och säger bestämt att programmet använder "vår nya utvecklarplattform , som är, uhh, det är baserat på HTML5 och JavaScript. "

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar