lördag 1 oktober 2011

Chris Sacca m.fl. investera $ 1 miljon i ett nystartat Det vill att alla ska hålla ett världsrekord

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/arlbRv6lEIM/:
Screen Shot 2011-09-30 at 10.29.55 PM

URDB - tidigare Universal Records Database - utlyser en namnändring och $ 1 miljon i serie A finansiering från investerare Chris Sacca , VantagePoint Capital och 77 Ventures . Ursprungligen tänkt på ja, BurningMan, URDB nu RecordSetter och en miljon dollar mer färg.

Utgångspunkten bakom RecordSetter är att "alla på jorden kan vara världens bästa på något." Den start vill bli den mest framstående plattform för människor att både lämna in sina egna unika poster och tävla mot andra människors unika poster genom uppladdning av egendomliga videor som "De flesta Kisses på 10 sekunder", "Längsta 'Shhhhh'" och "De flesta formgivare dansa till" Thriller ". Du får bild.

Säger grundaren Doug Rollman på vad som skiljer företaget bortsett från Guinness World Records,

"Så länge bestämmelserna följs och att tillräcklig bevisning finns, är alla rekord välkomna. Det innefattar allt från traditionella (Snabbaste 100-meterslopp) till besynnerliga (de flesta gånger leende medan du lyssnar på "Beat It".) Kreativitet är starkt uppmuntras. Vi är Wikipedia till Encyclopedia Britannica. "

I tre års existens sajten har sett över 10.000 bidrag från över 50 länder, berättar Rollman mig, och nu är värd den största samlingen av videofilmer världsrekord på Internet. Så småningom Rollman hoppas att webbplatsen kommer att konkurrera med YouTube och Break.com

Framtida planer för RecordSetter även tillägg av redaktionellt innehåll (som tillägg av tips om hur man ställer poster), bedriver media erbjudanden och partnerskap med märken som Toyota och Livestrong och fokusera på sitt samhälle måtta beta så nischade grupper som skridskoåkare och jonglörer kan involveras mer i bokföringen Curating processen.

Rollman säger att bolaget är också i samtal med produktionsbolag om en TV-show bygger på den nisch journaler finns på RecordSetter plattformen. Vilket inte låter som en så dålig idé, faktiskt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar