lördag 1 oktober 2011

Köp den här filmen eller lagligt ladda ner det gratis: Din Ring

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/rC3ZesqR6Os/:
PressPausePlay

PressPausePlay , en prisbelönt dokumentär om vår nya digitala kulturen, premiär på SXSW tidigare i år. Det spelar på filmfestivaler och du kan köpa den på iTunes , Amazon och andra digitala platser betala. Om du inte vill betala för det, kan du nu ladda ner den via en torrent gratis. Detta fria alternativet var avgörande för filmskapare. Som Seth Godin säger i filmen, idéer som är gratis sprids snabbare.

Filmen undersöker effekterna av dagens tekniska framsteg på vår kultur och digitala konstnärer, musiker och filmskapare som skapar den. I filmen, säger Godin "Det har aldrig funnits en bättre tid att vara en konstnär." Med en helt annan uppfattning, teknik pessimist, Andrew Keen , värd för TechCrunch TV: s " Keen On , säger "," vi kan mycket väl vara på gränsen av en ny mörk tidsålder ... där den kreativa världen är förstörd. "

Titta på delar av filmen, jag trodde jag såg en Apple PR-video, som visar kraften i vad en Mac kan göra. Den musik och videor som kan produceras på datorer, nästan uteslutande Apple-datorer i den här filmen, är helt enkelt fantastiskt. Som musiker Moby säger, på grund av programvara, "nu alla barn ... i ca 5 minuter kan göra vad tog 6 månader eller år, 20 år sedan."

Men det betyder inte att det är något bra. Se Rebecca Svart . Moby tillägger "Om alla är musiker och alla gör medioker musik, så småningom världen är bara täckt med mediocracy."

Som filmskapare säger, "den digitala revolutionen av det senaste årtiondet har utlöst kreativitet och talang av människor i ett aldrig tidigare skådat sätt frigöra obegränsade kreativa möjligheter." Men, Keen ifrågasätter om en ung Hitchcock eller Scorsese skulle göra det idag, eftersom de "slap upp deras tidiga grejer på Facebook, på YouTube, skulle det gå vilse i havet av sopor. "

Filmen behandlar även oroande dikotomi att samma teknik konstnärer använder för att skapa sitt arbete också gör det lätt att piratkopiering och förstör befintliga affärsmodeller. Dokumentären ger ingen enkla svar, men det väcker viktiga frågor om påverkan på vår kultur.

Du kan hitta gratis nedladdning alternativ på presspauseplay.com , bland annat en interaktiv Adobe Air version med borttagna scener och ytterligare och längre klipp intervju. För den vanliga nedladdningar får du en. Torrent-fil och använda en gratis programvara såsom BitTorrent för att få filmfil. Hittills har det varit 4000 nedladdningar.

Varför har både en fri version (med ännu mer interaktivt innehåll) och betalda versionen på samma gång, med länkar bara inches bort från varandra? När filmmakarna undertecknade sina distributionsavtal, säger de att det alltid var deras avsikt att så småningom ge filmen bort gratis på nätet. Målet var aldrig att tjäna pengar, utan istället göra en film folk skulle dela och tänka på.

Andrew Keen intervjuades för filmen, men han fick vända kamerorna runt på filmskapare i Austin. Här är intervjun Keen gjorde med det svenska samarbetet direktörer David Dworsky och Victor Kohler, på SXSW:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar