lördag 1 oktober 2011

Mocavo höjer $ 1 miljon att bygga sitt An-Centric sökmotor

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/8mpaD9LBSKc/:
Screen Shot 2011-09-30 at 1.15.59 PM

Funderar du på att fylla i tomrummen på ditt släktträd? En start som kallas Mocavo kan vara precis vad du letar efter. Tjänsten som anger att bli en sökmotor som mycket är optimerad för härkomst-relaterade ändamål - skriv in namnet på en släkting, och det kommer att göra sitt bästa för att ytan innehåll från webbens troves av släktforskning uppgifter, av vilka en del har svårt att söka igenom förrän nu.

Den start som var en del av TechStars Boulder programmet i somras, har just tagit upp en $ 1 miljon runt från David Cohen (genom Bullet Time Ventures), Dave McClure (500 Startups), David Bonderman, Walt Winshall, David Calone, Dave Carlson , Troy Henikoff och andra änglar.

Grundare Cliff Shaw säger att Mocavo sätter ut för att göra släktforskning "öppna, sociala och automatiserad". Han berättar att medan det finns befintliga tjänster som använder egna datakällor, få dra nytta av det överflöd av information som är fritt tillgänglig på nätet - information som Google ofta passerar, eftersom genealogiska informationen är varken sött eller populära (han säger Google bara indexerar mindre än 5% av detta innehåll).

Mocavo har skapat en vitlista av dessa släktforskning platser, och det är ständigt skanna in dem för nya uppgifter (du kan anmäla dig för att få en uppdatering för vissa namn, om du vill). Hittills har sajten ca 5800 miljoner namn i sitt index.

Tjänsten lanserades i mars, och är för närvarande ser mer än 1 miljon sidvisningar per månad, och 100.000 unika besökare. Det har också mycket hög engagemang statistik, med 17 minuter spenderas på webbplatsen, i genomsnitt. Även om webbplatsen är för närvarande helt inriktat på sök, ner linjen kommer det att integrera sociala funktioner, som ett släktträd byggmästare.

Shaw har en lång historia med anor-relaterade företag - grundade han sitt första släktforskningswebbplats, Genforum, när han var 18. Han sålde det när han var 19, då den var ca 60 miljoner månatliga sidvisningar. Hans andra företag inkluderar Pearl Street Software och BackupMyTree, som båda förvärvades också.

Oh, och en varning: Min första instinkt var att prova en fåfänga sökning på Mocavo, som inte hade bra resultat. Shaw säger att eftersom detta är en släktforskning sökmotor, kommer du att ha mycket bättre lycka söka efter personer som är avlidna.


Företag: Mocavo
Webbplats: mocavo.com
Finansiering: $ 1M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar