lördag 1 oktober 2011

"För de som inte vill tro"

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/HJhWPJC1r1I/:
anonymous

Jag känner mig obehagligt som en profet. I januari , och igen i förra veckan skrev jag om möjligheten att UAV användas som vapen av terrorister, i går en man greps som i augusti "planerade att attackera Pentagon med" små drönare flygplan "fylld med sprängämnen och styrs av GPS." Jag skrev om allestädes närvarande mobiltelefoner vända världen i ett Panopticon , dagens NYT har en artikel om vanliga koreaner betalt av regeringen för att tjallare på scofflaws med foto bevis. Förra året skrev jag en pjäs för The Walrus om den avgörande betydelsen av online pseudonymity för bloggare rapportering om den mexikanska drogen kriget, nu när de traditionella medierna har det skett livrädd i total tystnad , igår den huvudlösa liket av en sådan journalist, en kvinna vid namn Marisol Macias Castaneda, var finns bredvid en klottrade budskap varna folk att inte skriva om knarkkarteller på sociala medier.

Dessa är inte tre skilda ämnen. Billigt och / eller allestädes närvarande kameror och ansiktsigenkänning gör övervakningen allt mer allestädes närvarande, han faror och osäkerhet för nya tekniker, som hobby UAV, leder till krav på ännu större kontroll, och så småningom nätet anonymitet / pseudonymity kommer att vara den enda sorten som finns. Det är inte helt dåligt. Det är på grund av crowdsourced övervakning som New York-polisen löjtnant Anthony Bologna står inför två undersökningar efter till synes omotiverat peppar-sprutning demonstranter. Men det innebär förmågan att förbli under pseudonym på nätet bara kommer att bli allt viktigare i de kommande åren.

Gör de tjänster som sammanför människor på nätet verkar inse detta? Tråkigt nog varierar svaret oftast mellan "Nej" och "Nej, för fan." Twitter är den enda stora sociala nätverk som inte har en verklig namn politik, och den enda med en historia av att gå till BAT för dess användare " integritet. Men medan journalister i Mexiko som vågar rapportera om brutala drog krig halshöggs efter sin verkliga identitet är anslutna till deras online bylines, medan syrianer är fängslade och förhörs på grund av deras Facebook-konton, har Vic Gundotra fånigt jämfört Googles Plus real- namn för att "bära en skjorta till en restaurang", och både Eric Schmidt och Mark Zuckerberg syster Randi har efterlyst verkliga identiteter som skall knytas till alla online-aktivitet.

Det finns egentligen inte mycket man kan göra åt denna nivå av monstruösa aningslöshet. Det finns nackdelar med att online-pseudonymity, ja, men de är kraftigt uppvägs av fördelarna. Tyvärr, den typ av människor som chef stora online-tjänster bor sådana i

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar