onsdag 15 december 2010

GNU grundare Richard Stallman och Gmail skapare Paul Buchheit hat på Chrome OS

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/15/gnu-founder-richard-stallman-and-gmail-creator-paul-buchheit-hat/:
GNU grundare Richard Stallman och Gmail skapare Paul Buchheit hat på Chrome OS, men av olika skäl
Det finns många saker att tycka om Googles prototyp Chrome OS maskin, CR-48 , inte minst som sitt namn som gör det låter som en kvarleva från framtiden. Verkligen det är vad Google vill att det ska vara, ett slags ledstjärna för vår instant-on, molnbaserad i morgon, men det är gnugga några pionjärer på fel sätt. En är Friendfeed skapare och fd Google-anställd Paul Buchheit, alias The Dude som skapade Gmail. Han är lite förvirrad om överlappningen mellan Android och Chrome OS, liksom för övrigt många av oss är, säger platta ut att "Chrome OS har inget syfte som inte är bättre betjänt av Android" - eller åtminstone, det kommer inte när Android får lite tweaks för att få det att fungera bättre i en traditionell laptop-stil miljö.

Samtidigt är GNU grundare och fri programvara pionjär Richard Stallman surra ut lite mer kraftfullt och kallade cloud computing "slarvig computing" eftersom den orsakar användarna att ge upp rätten till sitt eget innehåll:
Polisen måste presentera dig med en husrannsakan för att få dina data från dig, men om de förvaras i ett företags server, kan polisen få det utan att visa dig något. De kanske inte ens att ge bolaget en husrannsakan.
Som vi har nyligen lärt som åtminstone inte fallet med e-post, men hur Google Dokument och historik och alla dessa privata funderingar du gjort på Google Buzz ? Kommer att underlätta tillgången till data trumf säkerhet rädsla? Kommer Cara på alla mina barn någonsin sluta med tillbakablickar om Jake? Viktiga frågor, dessa.

GNU grundare Richard Stallman och Gmail skapare Paul Buchheit hat på Chrome OS publicerades ursprungligen på Engadget på Wed, 15 Dec 2010 09:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink BGR , The Register | källa Friendfeed , The Guardian | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar