onsdag 15 december 2010

IRS anställde använder Outlook-regler för att avlyssna chefens e-post, dömts för avlyssning

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/15/irs-employee-uses-outlook-rules-to-intercept-bosss-e-mails-con/:
IRS anställde använder Outlook-regler för att avlyssna chefens e-post, dömts för avlyssning
Här är en intressant fråga till dig: om du ställer upp en regel i Microsoft Outlook för att vidarebefordra meddelanden från ett konto till ett annat, och du gör det utan kunskap om ägaren av det konto du vidarebefordrar från, är du fånga upp eller bara kopiera post? Det kan verka som en omtvistad fråga, men för David Szymuszkiewicz, en tidigare IRS arbetare, det är en viktig distinktion. David var rädd att få sparken efter att hans körkort drogs in för rattfylleri (han behövde för att köra till bostäder av brottsligt skattebetalarna), så han i hemlighet inrätta denna regel på hans chefs maskinen för att se vad världen har att säga om honom. Regeln upptäcktes och skulle inte du vet det, han var i trubbel. Den enda fråga nu: om att anklaga honom enligt Wiretap lagen för avlyssning meddelanden eller Lagrade Communications Act enbart för kopiering av dem.

Så, vad var ditt svar på frågan ovan? Du kanske frestas att säga att han bara var att göra en kopia, och detta var Szymuszkiewicz argument, men alla Exchange admin kommer att säga att regler i Outlook körs på servern, inte på klienten, det vill säga de e-postmeddelanden verkligen höll på att avlyssnas . Szymuszkiewicz dömdes för avlyssning men verkar ha undvikit en hård dom, med 18 månaders villkorlig dom som avkunnats. En ljus straff för avlyssning, men tungt för diddling menyer i Outlook.

IRS anställde använder Outlook-regler för att avlyssna chefens e-post, dömts för teleavlyssning som ursprungligen dök upp på Engadget på Wed, 15 Dec 2010 00:52:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Ars Technica | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar