onsdag 15 december 2010

Long Term Evolution HSPA specifikationer möts, lovar hastigheter på 650Mbps - och T-Mobile USA är ombord

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/15/long-term-hspa-evolution-specs-come-together-promise-speeds-of/:
Tänkte alfabetet soppa av moderna trådlösa standarder var förvirrande nog? 1X Avancerat / EV-DO Avancerat, UMTS, HSPA, HSPA +, med dubbla bärare HSPA + , EDGE Evolution , LTE , LTE-Advanced , WiMAX , WiMAX 2 ... vi kunde fortsätta, men vi vill helst inte. Åh, men vi måste, eftersom detta kunde bli riktigt intressant: Nokia Siemens är bjudet att specifikationerna för Long Term Evolution HSPA bara har lämnats in till 3GPP, lovande teoretiska hastigheter över 650Mbps - en siffra som fortfarande faller blyg av ITU: s definition av 4G-standard , men lätt överskuggar nästan allt blyg av LTE-Advanced eller WiMAX 2.

Intressant är T-Mobile USA uttryckligen nämns i Nokia Siemens pressmeddelande som stöder utvecklingen, ett bevis på det faktum att transportföretaget är fast besluten att vrida allt det kan ur gamla 3G-standarder innan vi går vidare - precis som de " håller på med redan med sin aggressiva 21Mbps HSPA + utbyggnaden . Med tanke på att dagens LTE toppar ut någonstans i 300Mbps till 400 Mbps utbud, kan vi inte säga att vi är emot, särskilt sedan den nya tekniken kommer att vara bakåtkompatibel med dagens HSPA-nät. Ja, beviljats: "Long Term Evolution HSPA" är ett fruktansvärt namn med tanke på att LTE redan står för Long Term Evolution (och LTHSPAE inte är den smartaste akronym alla fall) - men vi ska oroa namngivning logistik närmare lanseringen, vilket är fortfarande år bort. Se hela pressmeddelandet efter rasten.

Fortsätt läsa Long Term Evolution HSPA specifikationer möts, lovar hastigheter på 650Mbps - och T-Mobile USA är ombord

Long Term Evolution HSPA specifikationer möts, lovar hastigheter på 650Mbps - och T-Mobile USA är ombord ursprungligen visades på Engadget på Wed, 15 Dec 2010 13:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar