torsdag 9 december 2010

Google Cr-48 Chrome laptop förhandsvisningen (uppdatering: video!)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/09/google-cr-48-chrome-laptop-preview/:
Tja, skulle du titta på vad dök upp på vår iskalla utanför dörren i morse? Just det, är vi nu stolta ägare av Googles första Chrome OS laptop - Cr-48 . Självklart slet vi öppnar lådan och fick rätt att hantera 12,1-tum, Atom-driven bärbar dator. Så, vad saken känner? Hur är det tangentbordet? Och ännu viktigare, hur Chrome OS söker? Stand by för våra intryck, som vi kommer att lägga på djupet över dagen. Första intrycket: det här är annorlunda. Här är några snabba punkter, en av våra favorit format för presentation av data i en lista:

Hårdvara
  • Hela kroppen är gjord av en mjuk, vacker matt svart. Det känns mycket Droid-liknande, bara lite mindre gummerad.
  • Sammantaget ser det väldigt lik en svart MacBook, inklusive en magnetisk spärr med en delad plats för att få fingret i och lyfta på locket, en liknande tangentbord och en liknande gångjärn.
  • Det är på dessa stora Envy-stil clickpads. Det har stor multitouch bläddra och bra allmänna supertunn känner (bättre än de flesta Windows bärbara datorer), men den har också något av det Envy besvär av aversion ett finger som flyter på nedre delen av plattan. I grund och botten måste du klicka eller mus, kan du inte göra båda samtidigt.
  • Om du inte gillar ClickPad kan du alltid använda som USB-mus. Vi satt i Logitech Anywhere MX och har supertunn bort.
  • Den matt skärm överväldigar oss med tacksamhet. Tack, Google. Tack.
  • Det finns ultrabred ctrl och knappar alt på vänster sida, tack vare avsaknaden av en Windows-tangenten.
Programvara
  • Det startar direkt, och det är faktiskt riktigt svårt att säga om vi har den är i viloläge eller inte eftersom det inte finns några köra ljud, och vi har inte hittat på några fläktljud ännu heller.
  • Vi har problem med att installera Photoshop.
  • Våra program har inte synkroniserat över från våra skrivbord exemplar av Chrome, som måste vara en ännu kommande funktionen.
  • Du behöver en internetuppkoppling för första installationen och logga in, men du kan logga in på en befintlig användare när enheten är offline, och komma åt något som är cachad eller HTML5-lagras på enheten - som några av de nya Chrome Web Apps.
  • Medan vaknar från viloläge tar mindre än en sekund, tar en kall start runt 15 sekunder för att komma till inloggningsskärmen, och ytterligare 6 eller 7 sekunder för att logga in efter du har angett ditt lösenord.
  • Resten av våra intryck kommer att vara ca Poppit!.
  • Flash är riktigt dåligt, både med allmänna applikationer och särskilt med video. Adobe har inte byggt Flash acceleration än för Linux, och det finns inte en hårdvaruacceleration chip heller. Hulu är som ett bildspel, YouTube fungerar, men inte bra.
Det viktigaste att komma ihåg är att denna produkt är inte på något sätt avsedda för massmarknaden, och det är upp till Samsung, Acer och andra kommande tredje parter att faktiskt bygga hårdvara vi sluta köpa på lång sikt. Ändå verkar det finnas en hel del här som laptop tillverkare av alla sorters kunde ta del av, och generiska ified eller inte, är det Cr-48 ganska slående

Uppdatering: Det finns video efter rasten!

Utveckla ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar