torsdag 9 december 2010

NASA papper på arsenik uppvuxna organismer finner fosforbaserade belackare

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/09/nasa-paper-on-arsenic-bred-organisms-finds-phosphorous-based-det/:
Lugna ner dig, alla, ta era platser. Nu är ingen här säger arsenik-uppfödda livet är omöjligt - att de inte säger det, så din science fiction-roman (som borde vara utom kontur fas och i grova utkast-format) är begreppsmässigt bra. Men, som ni kanske har hört finns det ett antal forskare - inklusive några som medförfattare till en 2007 papper som efterlyste sådana arsenik-baserad forskning - som ifrågasätter papper bakom NASAs stora astrobiologiska tillkännagivande , tagit fasta på vad de ser som "dödlig brister" och fel i metodiken. Ärligt talat, det händer sånt här med de flesta till all vetenskap papper, men med tanke på alla self-made hooplah kring avslöja, men det förefaller motstånd från allmänheten poetiskt lämpligt. Räkna med detta giftiga kamp att propagera hela ett sortiment av vetenskapliga tidskrifter, provat det första testet flera gånger i hopp om att återskapa (och ytterligare kontroll). Gör inga misstag, someone'll kunna lägga en bägare till provröret kampen.

NASA papper på arsenik uppvuxna organismer finner fosforbaserade belackare som ursprungligen visades på Engadget tor, 9 December, 2010 01:52:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Slate | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar