torsdag 9 december 2010

Kolnanorör stöter på magiska polymer, bli "tuffare än Kevlar"

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/09/carbon-nanotubes-run-into-magical-polymer-become-tougher-than/:
Ungefär som grafen , kolnanorör verkar vara att slå på alla cylindrar i labbet. Naturligtvis kan vi räkna på en hand finger hur många fall vi har sett dem göra en skillnad i "verkligheten", men vi ger inte upp hoppet ännu. Forskare från en kader av universitet har gått samman för att lösa en av de mest gnagande frågor när det handlar om kolnanorör - i tidigare studier, resulterade sammanslagning av dessa rör i en markant minskning i styrka, vilket i sin tur ledde till en ymnig ström av tårar. Men tack vare en ny metod, som blandar i ett vanligt polymer, de har lyckats trolla fram en "hög prestanda fiber som är anmärkningsvärt tuff, stark och motståndskraftig mot misslyckande." Mer specifikt är det uppkomna materialet sägs vara "tuffare än Kevlar, vilket betyder att den har en högre förmåga att absorbera energi utan att brista." Noterbart material är detta inte starkare än Kevlar, eftersom det är motstånd mot misslyckande inte är helt upp till snus, men du kan satsa på gurus som arbetar med detta kommer inte sluta förrän det är. Och sedan, vänner kommer vi att ha officiellt anlänt i framtiden.

Kolnanorör stöter på magiska polymer, bli "tuffare än Kevlar" som ursprungligen visades på Engadget tor, 9 dec 2010 00:57:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Gizmag | källa Northwestern | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar