torsdag 9 december 2010

Intels Otellini säger 35 Atom-baserade tabletter kommer in 2011, men smartphones få skjuts tillbaka (igen)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/08/intels-otellini-says-35-atom-based-tablets-coming-in-2011-but/:
Det har varit en lång, svår väg för Intel i mobilen utrymme, men det ser ut som saker är på väg att få ljusare: tal vid Barclay's Capital Global Technology Conference i dag, Paul Otellini, sade VD att cirka 35 Moorestown tabletter kör en blandning av Windows, Android och MeeGo skulle komma under 2011. (Inte undra på att bolaget bara bildade en tablett och netbook division .) Vad mer, förutsatt att han ett praktiskt diagram som visar OS fördelningen av säljaren: Toshiba, Dell, Fujitsu kommer Windows-only, medan Asus och Lenovo bygger både Windows och Android produkter, och Acers rakt MeeGo. (Kom ihåg, Acers använda AMD i sina Windows tablett.) Det är ganska mycket rätt i tid , och vi förväntar dig att se flera av dessa på CES, men inte alla nyheter är så rosenrött: Otellini sa också att Medfield -baserade smartphones vann inte kom fram förrän "mitten av 2011", som är lite av en försening från "första halvåret 2011" så skulle vi fått veta i juni . Visst, låter det inte som slutet på världen, men ARM-baserade konkurrenter som Qualcomm , TI och NVIDIA fortsätter att driva någonsin längre framåt med flerkärniga mönster, och Intel kan väl inte komma i kapp med fördröjd delar. Och om Intel verkligen kan leverera den prestanda och effektivitet det har varit lovande det kanske ingen roll - vi får se vad CES har i beredskap.

Intels Otellini säger 35 Atom-baserade tabletter kommer in 2011, men smartphones få skjuts tillbaka (igen) som ursprungligen visades på Engadget på Wed, 8 dec 2010 20:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CNET | källa Financial Times , Otellini presentationen (PDF) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar