måndag 1 augusti 2011

Foxconn planerar att hyra 1 miljon robotar

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/hPLnanFFGFw/:

Foxconn planerar på att ersätta många av det hårt arbetande människa tillverkare med omkring 1 miljon robotar, en siffra som, om man tänker på det, är ett mycket talande kommentera det aktuella läget i elektroniktillverkning.

Det finns tydligen 10.000 robotar i fabriken nu och att antalet kommer att öka med 300.000 nästa år. Foxconn vd Terry Gou planerar ytterligare en miljon robotar 2014. Företaget sysselsätter för närvarande 1200 tusen människor.

Det viktigaste att notera här är att de flesta av de repetitiva uppgifter i samband med tillverkning - att placera komponenter, avsluta ärenden, applicering av dekaler och måla, och provning - är alla görs för hand. Även om vi antar att industrin drivs av enorma, Transformator-liknande robotar som plopp ut fullt utvecklade iPads i en ond kisel satir människans fortplantning, det finns faktiskt människor som är inblandade i nästan varje steg i processen. Vi är bokstavligen inte långt bort från den industriella revolutionen här.

Var kommer dessa händer som en gång brast vår plast geegaws tillsammans gå när robotarna kommer fram? Förmodligen för att arbetslösheten linjen, vilket är en helt annan sak. Här hoppas det inte kommer till det, men helst seriös arbetskraft besparingar har tillämpats på masstillverkning det har inte slutat väl. Fråga bara Detroit.

Image via TheOldRobots



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar