måndag 1 augusti 2011

YouTube Skapare Playbook: Din guide till att uppnå Internet Fame *

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/tUuPSxR-toI/:

Funderar du på att slå dig själv (eller din show) till en YouTube-stjärna men vet inte var man ska börja? YouTube vill hjälpa till - videon portalen har inlett en omfattande guide som beskriver hur innehållet tillverkarna bör närma sig den plattform och vilka funktioner de kan dra nytta av. Den 70 Sidan Guiden har en passande titel: Skaparen Playbook .

Det nya dokumentet var diskuterades idag vid VidCon konferensen i Los Angeles, och är en del av YouTubes övergripande målet att hjälpa kreatörer producera högkvalitativa innehåll (YouTubes senaste förvärv Nästa nya nätverk är den drivande kraften bakom detta uppdrag).

Naturligtvis är YouTube snabb att klargöra att detta bör vara en användbar guide, det finns inte något som är garanterat. Det är egentligen bara en väl genomtänkt uppsättning av bästa praxis - om ditt innehåll inte är något bra, att optimera de första fem sekunderna av videon är inte att bli mycket hjälp. Från första sidan:

Skaparen Playbook är inte en samling regler eller garanterade "knep" för att få fler vyer. Istället presenterar det bästa metoder, tips optimering och föreslagit strategier för att bygga publik och engagemang på YouTube. "

Dokumentet är en rejäl 70 sidor lång men är inte så svårt som du tror. YouTube har brutit alla sina miniguides i tre delar: Programmering och producera, Förlag & optimering, Community & Social Media. Och varje spets i ett avsnitt ger en på-en snabb överblick över hur lång tid det tar att genomföra (de enklare är fem minuter, desto svårare är de en dag eller mer), vilket statistik spetsen kommer att påverka, och hur mycket av en effekt som skapar innehållet bör förvänta sig.

Några av de ämnen kommer att uppenbara för TechCrunch läsare (använda Facebook och Twitter en hel del!) Men det är osannolikt att du redan vet allt där. Avsnitten som beskriver hur video metadata kan påverka din ranking sökresultat är speciellt användbar - och det finns en checklista i slutet kan du köra igenom varje gång du laddar upp en video.

Observera att medan det finns en hel avdelning tillägnad miniatyren optimering, det finns inget där inne om hur du använder en kvinnas urringning som tumnageln foto, vilket verkar vara ett nyfiket populära strategispelen på webbplatsen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar