måndag 1 augusti 2011

Inhabitat Veckan i Green: solceller träd, ett sinne behandlingen Prius cykel och soldriven dräkt

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/31/inhabitats-week-in-green-photovoltaic-trees-a-mind-reading-pr/:
Sommarsolen lyste ett ljus på flera genombrott solenergi denna vecka på Inhabitat som Semprius presenterade en kraftfull mikro solcell som ryms på ett knappnålshuvud, och MIT utvecklat en solenergi-system som kan producera energi utan solljus. Vi såg också planer på en form-växling sol hem med en perforerad fasad, en serie lysande solceller träd som växer riktiga växter, och Nuon presenterade sin super aerodynamiska Nuna6 soldriven racer.

På tal om gröna transporter, denna vecka president Obama som mål att 54,5 mpg för alla amerikanska biltillverkare presenterade BMW sitt genombrott i3 och I8 elfordon , och Toyota presenterade en tankeläsning Prius cykel som kan växla med bara en tanke. Vi visade även flera fantastiska exempel på fordonstrafik arkitektur - inklusive ett prefab hus gjorda av återvunnet Hummers och en container pool ligger på en pråm som renar vattnet som flyter genom Frankrike.

När temperaturerna fortsatt att skjuta i höjden den här veckan har vi fört dig syv soldrivna kläder garanterat att ge dig en avgift, och vi såg japanska medborgare vända sig till luftkonditionerade kläder att slå värmen vid effektbrist. Vi var också lättad över att höra en schweizisk studie meddela att mobilen används inte är kopplat till hjärntumörer hos barn, och vi visade dig den svindlande utsikten från världens högsta tennisbana , som är satt på toppen av Burj al Arab i Dubai.

Inhabitat Veckan i Green: solceller träd, ett sinne behandlingen Prius cykel och soldriven dräkt ursprungligen visades på Engadget på Sun, 31 Jul 2011 19:32:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa |

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar