måndag 1 augusti 2011

Hur ett argument med Hawking föreslog universum är ett hologram

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/FnlozKp26AQ/how-an-argument-with-hawking-suggested-the-universe-is-a-hologram.ars:

Förespråkarna för strängteori verkar tro att de kan ge en mer elegant beskrivning av universum genom att lägga till ytterligare dimensioner. Men en del andra teoretiker tror att de har hittat ett sätt att visa universum ha en mindre dimension. Arbetet sprunget ur en lång dispyt med Stephen Hawking om vilken typ av svarta hål, som slutligen löstes genom insikten att händelsehorisonten skulle kunna fungera som ett hologram, bevara information om det material som kommit sög inuti. Samma sorts matematik, visar det sig, kan faktiskt beskriva vilken punkt som helst i universum, vilket innebär att hela innehållet universum kan ses som en gigantisk hologram, en som finns på ytan av vad tvådimensionell form kommer att bifoga det.

Det var förutsättningen för panelen vid sommarens World Science Festival, som beskrev hur idén utvecklas, hur den skulle kunna tillämpas på universum som helhet, och hur de var involverade i dess utveckling.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar