måndag 1 augusti 2011

Sociala Broadcast Network

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/cZl6xHq2Tuk/:

Varje dag jag försöka göra media rundor för att se vad som händer. Den tidning, Times, Techcrunch, och Twitter. Twitter är konsumeras via ett antal aggregatorer som jag roterar, mestadels nöja News.Me och media något nyhetsbrev att killen från MySpace producerar.

Techmeme får mina röster ungefär en gång om dagen, i följande ordning: övre högra hörnet för den senaste bryta, nedre högra hörnet för att se vad som faller utanför kanten och sedan raka vägen till mitten dunge där två eller tre våningar bor om något är riktigt hoppning. Jag har läst brukar toppen i andra lokaler då.

Google + är inte på denna lista, men ändå. Mest för att jag inte har ett handtag på sin kärnverksamhet värde som en nyhet trigger. Om du är Scoble är värdet självklara som han nu visar genom att vrida den i hans blogg. Men förr eller senare tjänsten måste besluta vad den vill bli när det växer upp - ett samtal nav utan verktyg för snabb syntes av kunskap, en social graf att utmana Twitter (det blir det snabbt), eller någon annan sak som kanske mer omfattande än vad som nu uppskattas som en stalking horse för YouTube live streaming aka det sociala Broadcast Network.

SBN vi kallar det har alla kännetecken på en Gmail-beta-operation. Starta den ovanpå-platser med begränsad räckvidd, även om seriekopplas inte kommer att skrämma de nätverk tills Google vänder bitarna runt och par liveströmmar med API tillgång till inbyggda kommentar strömmar som de som vi använder på Gillmor Gang sessioner från FriendFeed API. 10 Hangouters är mer än tillräckligt i samband med en chatt av hundratals, och API kan breddas till att låta koncentriska grupper utse eller ges mikrofonen från en gemensam konsol.

Detta kommer att sätta press på Google för att tillhandahålla en väg in för Tweet strömmen, eftersom sammanställare som Seesmic och andra kommer att ha samma API-åtkomst och ett incitament att slå samman flera sociala nätverk. Facebook kommer att vara i udda rollen av att ha lite att erbjuda här, vad med YouTube enorma inflytande i video marknadsandel. Skype-affären är en långsiktig strategi för att klättra in i en klassisk 3 eller 4 nätverk dunge, med Apple / Twitter förhandlingar tillgång till AirPlay allt viktigare.

G + projektledare Bradley Horowitz buttonholed mig på TechCrunch August Capital part att säga att han njöt av denna veckas Gillmor Gang live-cast tidigare under eftermiddagen. Lagets aktiv strategi för att interagera med användare fälttest är bra politik, men den understryker också behovet av att svara på kritik som Scoble är beklagar om en buggig och kraschar benägna iPhone-klienten. Om SBN är en inte så dold prioritering för Google (speciellt i kölvattnet av Googles TV Wave / Buzz liknande prestanda) så de typer av virus publiken live streaming kommer att bjuda in kommer att göra om fastställande av Scoble stora instabiliteten på Ios obligatorisk.

Det sista G + behöver är att gå direkt mot Twitter (och Apple) i en Android / iOS straffar. För en, blåser ett stort hål i G + sociala graf medan det fortfarande bildas. För det andra, med tanke på Facebooks Microsoft-inducerad dumhet om en iPad-klient, vilken del av 90% andel av tablet marknaden vill du förlora. Det enda G + HTML 5 på IPAD har att gå för det är att det suger mindre att HTML 5 på iPhone. SBN gör iPad infödda mer sannolikt.

De senaste veckorna i Washington göra det klart att båda parter har beslutat om föra den politiska kampanjen i realtid via sociala. Live gjutning smälter lika bra idag med fest fundraising om inte mer än när Obama körde bordet börjar tidigt med Iowa Kaukasus. Republikanerna har tydligt förstått behovet av att utforma sina dagordningen på ett sätt som främjar realtid spårning av vad är nu ett Twitter-nyheter cykel. Kabelnäten kan erbjuda dygnet runt täckning, men även politiska junkies som jag själv ställa in en gång Twitter varnar träffa driva anmälan bussen.

CNN hoppade ut framåt i förra veckan med möjlighet att direktsända t

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar