fredag 2 september 2011

AT & T Fusionen Underkänd Höjdpunkter Fel på Spectrum Politik

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/4qbFzt87Msg/:
spectrum

Redaktörens anmärkning: Gästen inlägg skrevs av Frank Barbieri, en seriell entreprenör, och ibland bloggare. Du kan följa honom @ frankba

De frossar i tummen-i-ögat det amerikanska justitiedepartementet gav till AT & T över T-Mobile sammanslagning bör stanna en stund att överväga politik spektrumallokeringen i USA.

Alla som har en iPhone på AT & T vet att de behöver spektrum. Spektrum är en ändlig resurs av radiovågor som tilldelats av den federala regeringen (FCC) till företag baserat på en budgivning process som kräver visat fördel för konsumenterna.

AT & T har varit sugen på ett sådant spektrum ända sedan den vann ett par år av iPhone exklusivitet och såg användningen och linjer kapacitet kors på sina prognoser och MG utveckla fingret blåsor från att skriva så många hatar inlägg. Vi kände alla AT & T: s begränsningar som en upprörande upplevelse av avbrutna samtal och dålig app-anslutning.

Så AT & T har varit på en spektrum köper spree att försöka, ja, förbättra servicen. De försöker köpa den misslyckade FloTV spektrat från Qualcomm, men det är inte tillräckligt. Det på & T är ont om alternativ för att förbättra sin service.

Du kanske redan vet allt detta, men vad du kanske inte vet är att kraftfulla lokala TV-bolag är på huk på mycket värdefullt spektrum med blotta löfte om att distribuera lokala TV-tjänster som, tja, ingen egentligen vill ha.

Har du hört talas om Open Mobile Video koalitionen ? Jag tänkte inte. Vad sägs om startups som TIVIT och Sungale och iMovee? Jag tänkte inte så bra.

I letar efter någon att skylla för din dåliga cell service har en blick på dessa killar. Den OMVC representerar de över 800 lokala TV-programföretag som i övergången från analog till digital marksänd television under 2009 slutade med rättigheter till stora bitar av oanvända, extra spektrum.

Hela Anledningen Kongressen och FCC uppdrag övergången till digital var att digitala är mycket effektivare och därmed frigör frekvensutrymme för nya tjänster. Lokala programföretag kämpade hårt mot detta naturligtvis eftersom det innebar att köpa ny utrustning och potentiellt förlora kunder. En produkt av köpslående var att den lokala TV-bolagen fick behålla tillgång till de frekvenser de frigörs så länge som de använda den till "fördel för konsumenterna."

Vilka är de lokala TV-bolag att göra med det extra spektrum? Ingenting. Tja, inget som någon vill. Vad de gör är att utfärda pressmeddelanden ( pdf ) säger att leva lokal-tv kommer till din mobiltelefon. Är du inte upphetsad? Jag tänkte inte.

Vad de inte säger är:

  1. Qualcomm provat detta redan, att investera flera miljarder dollar i FloTV vilket var en eländig misslyckande .
  2. Ingen vill ha lokala TV leva på sina mobiltelefoner. Har du tittat på dagtid lokala TV nyligen?
  3. Ingen mobil tillverkar någonsin kommer att betala de extra pengar för en annan radiomottagare i sina telefoner för en tjänst ingen vill ha. Ja, det kräver specialiserad batteri-brytande hårdvara.
  4. Programföretagen är privata förhandlingar med FCC till andel i vinst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar