fredag 2 september 2011

En djupare titt på Blackbox Data vid start misslyckande och dess Top Orsak: För tidig skalning [Infografi]

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/SjLe794jZsA/:
136808v2-max-250x250

Tidigare i veckan, täckte vi Blackbox , den unga företag som ansvarar för att skapa Startup Genome rapporten , en pågående, samarbete FoU-projekt som syftar till att ta en omfattande dyk in det som gör Silicon Valley startup framgångsrika - och inte. ( Läs vår initial täckning här. ) Tisdagen den täckte vi företagets lansering av vad den kallar Startup Genome Compass , ett benchmarking verktyg för nystartade som hjälper grundarna följa upp deras framsteg i olika tillväxt kategorier. Sedan dess har mer än 6.000 startups anmält sig för att använda kompassen.

Tillsammans med diagnostiskt verktyg, släppte Blackbox också en ny forskningsrapport om de viktigaste orsakerna till start haveri, även kanske mer markant, den främsta orsaken till startups sparka hinken: tidig skalning. Detta var inne på i våra tidigare täckning, tänkte vi det kan vara värt att utarbeta om sina slutsatser bland annat presentera en tjusig infographic som skapats av teamet över på Visual.ly .

Om du vill uppdatera, sedan februari har Blackbox samlat en uppsättning data från över 3200 snabbväxande tech startup med resultatet av sina studier som visar att tidig skalning är den främsta orsaken till start misslyckande, som drabbar 70 procent av alla nystartade som gick att uppfylla sina maker. Och en relaterad punkt som är värd att notera: Baserat på de 3200 startups, haft erfarenhet av entreprenörer, kön, ursprungsland, utbildning och ålder ingen inverkan på den förväntade sannolikheten för misslyckande.

Men, som några kloka läsare i kommentar delen av vår tidigare inlägg påpekade, det säkert kan verka farligt att bryta ett stort och varierat uppsättning data som skapats av nystartade (och i sin tur av själva - och lika många - människor) att hävda att världen har funnit ett enda, yttersta orsaken till fel som kan användas som ett recept för startups varje rand, över hela linjen. Medan Blackbox laget kanske inte håller något, är studien syftar till att hjälpa nystartade företag undvika Deadpool. Så enkelt är det. Start-genomet är ett pågående forskningsprojekt till synes är avsedda att belysa, inte tvångsmata recept. Det är vetenskaplig i sitt tillvägagångssätt, kan en del av sitt språk verkar torr - och det kanske inte fungerar för alla.

Vad mer, "för tidig skalning" kan tyckas vara ett alltför förenklat sikt, och det kan vara lätt att misstolka. Den Blackbox Teamet definieras tidigt skalning i sin forskning som ett sätt som anger att en start kärna dimensioner (produkt, kund, team, ekonomi och affärsmodell) är ur synk. Det vill säga: En (eller fler) går i olika hastigheter på tillväxt än andra. Som Blackbox grundarna Björn Herrmann påpekade, "i vissa fall dysfunktionella skalning kan vara en bättre beskrivning."

Med denna beskrivning i åtanke, konstaterade forsknings några ganska slående skillnader mellan dessa nystartade företag som skalas för tidigt (eller dysfunctionally) i motsats till dem som var mer i synk. Framför allt: Inte en enda start som skalas förtid passerat 100.000 användaren markera. Inte bara det, men 93 procent av de nystartade gick aldrig på $ 100Ka-år-i-intäkter tröskel. Och, kanske något counterintuitively, nystartade företag att skala ordentligt växer 20 gånger snabbare än nystartade som skalas förtid.

Investor och serieentreprenör Brad Feld vägas in tidigt skalning att säga, "Anställa något väsentligt antal försäljning eller märke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar