fredag 2 september 2011

Pico Dolly: en diminutiv Dolly för mindre kameror

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/icQpgGh3wnw/:
PicoPico-11-of-19

Alla är en filmare i dessa dagar, vad med den utbredda tillgängligheten av ganska hög kvalitet HD-video och verktyg för att redigera och distribuera den. Men kameran är inte det enda du behöver göra filmer. Utan ett stativ och någon form av motion control-system, du är begränsad till skakig hand innehav och stående sak upp på bord och stolar. En baby stativ och hacka-ihop stabilisator är lätt nog, men hur en dolly?

Den Pico Dolly upp denna fråga med en enkel, prisvärd, och egentligen ganska cool liten plattform. CheesyCam, skaparna, var oroliga för att befintliga dolly alternativen var antingen för stort, för dyrt eller för dåligt byggda. Så de har gjort detta en med allvarliga lager, helt i metall konstruktion, och plats för tre skruv-fäste armarna - allt medan du tar så lite plats som möjligt. Hjulen kan justeras så att kameran beskriver en liten cirkel eller rätats ut för att göra en rak linje. Kolla in videon för att se hur det fungerar:

Det är inte tung nog att svinga en DSLR ut över kanten för långt, men du kan motverka det med en vikt eller ett tillbehör så det inte vända över, som ni kan se här:

Den bästa delen? Denna lilla objektet kommer bara att ställa dig tillbaka US $ 65 om du förbeställer det (de är sjöfarten i två veckor). Det är jordnötter för alla som är intresserade av att krydda sina amatör filmkonst. Den öppningsbar armarna säljs separat för $ 25 var, eller så kan du rigga upp din egen lösning.

Ja, på ett sätt det är bara lite av metall med några åka hjul på det - hur ett stativ är bara tre metallstänger sitter ihop i toppen. Jag kunde verkligen se mig själv med hjälp av en av dessa.

[Via PetaPixel ]



<

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar