fredag 2 september 2011

Samsung vd: "Vi vill inte HP: s Garbage" - eller något liknande

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/F_3Bg-jtMD8/:
samjack

Framtiden för webOS är lite mindre osäker nu när Samsungs VD, Choi Gee Sung, tog tag rykten om att köpa HP: s webOS verksamhet genom manschetten, skrattade i ansiktet och sedan kallt knivhögg ryktet i hjärtat.

Choi, som svar på en rapport fråga om den senaste analytiker rapporten konstaterade : "Det är inte rätt att skaffa ett operativsystem är att bli ett mode," och att Samsung skulle "aldrig" driva en sådan affär.

Efter HP meddelade att det var att komma ut ur webOS hårdvara spelet, flera analytiker släppt rapporter som visar att flera viktiga aktörer var intresserade av att plocka upp de fallna OS. Dessa rapporter sätter Samsung som den huvudsakliga köpare , men det är uppenbarligen inte fallet. Dessutom medan HP dödade sin webOS hårdvara division, är bolaget överger inte mjukvaruutveckling - ännu. Faktum är att om HP snurrar upp sin PC-verksamhet, kan det nybildade företaget återuppliva styrplattan tillsammans med andra webOS maskinvaruenheter.

Samsung är i stället att fokusera på att bygga ut sitt Bada OS, vilket många av våra commenters påpekade i vårt ursprungliga inlägg i ämnet. Företaget rullade bara ut tre nya Bada mobiltelefoner denna vecka , inklusive ett med NFC kapacitet. VD Choi bekräftade i huvudsak att Android och Bada är Samsungs framtid, inte köpa en begagnad OS.

Men med Samsungs ur bilden, om HP var ute efter att avlasta webOS, det finns inte många företag som är kvar att köra med Palms fallit baner. HTC är fast förankrade med Android, är RIM utvecklar sin nästa generation av BlackBerry smartphones runt QNX plattformen kommer Motorola snart som ägs av Google och Nokia har lukrativ affär med Microsoft. Vem är kvar? Kanske Tiger Electronics kommer att köpa webOS och göra om Game.com bärbara. Jag skulle köpa det.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar