fredag 2 september 2011

Rapportera: Intel To Kill MeeGo utveckling "tillfälligt"

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/qrEXemwWYSU/:
intel-meego

Det är en tuff miljö där ute för ett OS. Men några har stigit till toppen av näringskedjan - tydligast iOS och Android. Och längst ner, som en föräldralös och hotade barnet buffel, sitter MeeGo.

Nokia har redan flytt från det brinnande plattformen, men nu är det enda kvarvarande föräldern, Intel, har enligt uppgift beslutat att tillfälligt avbryta utvecklingen av MeeGo. Men för en plattform med knappt någon dragkraft och en jämförelsevis svag portfölj av produkter, tillfälligt kunde mycket snabbt förvandlas till evighet.

Och så den långsamma död MeeGo börjar.

DigiTimes " källor säger att Intel istället främst kommer att fokusera på hårdvara, och planerar att para ihop sina produkter med antingen Windows Phone 7 eller Android nästa år. Naturligtvis vägrade Intel att kommentera med standarden "vi inte kommenterar industrin spekulationer eller rykten." Men Intel sa att "det står fast vid att MeeGo och kommer att fortsätta arbeta med det omgivande samhället för att utveckla och hjälpa till att möta behoven hos kunder och slutanvändare med öppen källkod. "

Det verkar märkligt att Intel skulle "inte kommentera spekulationer," bara för att förneka ryktena i samma andetag. När det gäller plattformar går, är MeeGo faktiskt en förvånansvärt smart liten OS och kan fortfarande ha lite liv i det än. Men om Intel låt det sitta sysslolös, "tillfälligt" eller på annat sätt, kommer det att vara död och begraven innan du vet det.

Knappt ett år efter MeeGo lanseras, lovade Intel var det "inte blinkar på MeeGo", trots att partnern Nokia hade blivit distraherad. Ändå har vi sorts såg detta komma. Intel behöver inte nödvändigtvis MeeGo som Android och Windows Phone är redan stöds av företaget.


Företag:
INTEL
Startdatum:
1968
IPO:
NASDAQ: INTC

Intel är mest känd för att producera mikroprocessorer som finns i många datorer. Företaget gör också en rad andra hårdvara inklusive nätverkskort, moderkort och grafikkort ....

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar