torsdag 1 september 2011

Bitdefender lanserar Anti-Malware Protection för Twitter

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Cj24sRHLB4o/:
bitdefender-bird

"Såg du den här bilden på dig?" "Titta på ditt ansikte i den här pix är ovärderlig!" "LMAO denna video där du är rolig!"

Om du är en vanlig Twitter-användare, har ser du förmodligen tweets som de kommit fram så @ svar eller direkta meddelanden vid något tillfälle. Och du vet förmodligen inte att klicka på den medföljande länken. När allt finns det ingen bild av dig bakom det, bara en skadlig webbsida som inrättats av en kriminell som vill lura dig, skräppost du eller ännu värre - infektera datorn med skadlig kod.

Men nu finns det ett verktyg som ger dig extra skydd mot dessa typer av hot . BitDefenders nya Safego skydd för Twitter skannar din profil för spam, phishing försök och malware, och automatiskt meddelar dig när hot upptäcks.

Liknande till bolagets Safego Facebook-programmet , det nya Twitter-skydd (nu i beta), använder samma anti-malware och anti-phishing-motorer att skanna webbadresser skickas till din profil.

Tjänsten kontrollerar okända användare innan du följer dem, kontrollerar konton av människor som du följer och söker direkt meddelanden för skräppost, misstänkta länkar och kapningen av försök. Hot efter deras svårighetsgrad som röd, gul, grå (låg risk) eller grön (inget hot). En valfri inställning kan också varna dina vänner om den finner sina konton har äventyrats.

Men tjänsten slutar kort för att radera tweets eller Sluta följa användare på din räkning - det meddelar dig via direkt meddelande i stället.

För att använda tjänsten loggar du bara in med Twitter och godkänna Bitdefender Safego program som du skulle någon annan tredje part app. Du kan sedan scanna Twitter-användares profiler, din Twitter tidslinje och din direkta meddelanden, samt konfigurera alla nödvändiga inställningar.

Den app är helt klart i sin utveckling under perioden, måste jag varna. Första gången jag försökte det, det var frågor verifiera mitt konto och jag gick till Bitdefender 404-sida. Men eftersom programmet är i beta just nu, ska jag jag ska ge det ett pass för kraschen. Det är stabilt för närvarande (om än lite långsamt). Och låt oss inse det, är app ger ett mycket behöver service för spam-åsidosättas , länk ifylld socialt nätverk som är dagens Twitter.

Även om en tjänst gjorde ett OK jobb med att upptäcka uppenbara hot på sin första MRI, blev jag förvånad över att det hade några stora missar också. Till exempel hävdade han en anonym länk-tweeting profil var säker, när det var helt klart en spam-bot.

Ändå är denna app anmärkningsvärt på grund av dess unikhet. Efter kontroll med flera säkerhetsföretag för liknande produkter, var det närmaste vi kunde komma upp med McAfee Mobile Security SiteAdvisor, som skannar länkarna i alla sociala nätverk, inklusive Twitter. Men ingen av de anslutna företagen hade hört talas om en särskild anti-malware app bara för Twitter.

Men som med allt säkerhetsrelaterade, kan du inte bara litar på programvara i sig att göra jobbet åt dig - du behöver använda lite sunt förnuft också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar