torsdag 1 september 2011

Microsofts tolkning av "inga kompromisser" är definitionen av "kompromiss"

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/RJ5PGP5sG3U/:
compromise_2

Å ena sidan måste du ge Windows chef Steven Sinofsky några krediter, han är väldigt öppen, proaktiv och engagerad som leder upp till Microsofts avtäckningen av Windows 8. Och det är bra. Men å andra sidan undrar man om han är i färd med att begrava sig i ett mycket stort hål.

Under de senaste dagarna, har låtit Internet ur ett kollektivt "kippa" på synen av den nya Utforskaren . Så idag har Sinofsky svarat med sina egna tankar om utformningen av Windows 8. Temat han vill sin post att ha är mycket tydligt: ​​"Ingen kompromiss" - han säger det fyra separata tillfällen. Tyvärr är det tema som faktiskt kommer över den exakta motsatsen.

Skriver Sinofsky:

Vi började planera Windows 8 under sommaren 2009 (innan Windows 7 skeppas). Från början har vår strategi varit att reimagine Windows, och att vara öppen för återbesöka även de mest grundläggande delarna av användaren modell, plattform och API: er, och de arkitekturer vi stödjer. Vårt mål var en ingen kompromiss design.

Och:

Varför inte bara börja om från början? Varför inte bara ta bort allt på skrivbordet egenskaper och endast fartyg tunnelbanan erfarenhet? Varför inte "omvandla" allt för Metro? Argumenten för en "tabula rasa" är välkänt, både för och emot. Vi valde att ta den strategi för att bygga en design utan kompromisser.

Och:

Windows 8 samlar all den kraft och flexibilitet du har i datorn i dag med möjlighet att fördjupa dig i en Metro stil upplevelse. Du behöver inte kompromissa!

Och:

Vår design mål var tydligt: ​​inga kompromisser. Om du vill kan du växla mellan program Metro stil och den förbättrade Windows-skrivbordet.

Jag är verkligen inte säker på att Sinofsky förstår definitionen av "kompromiss". Flera av hans egna commenters undrar samma sak. Som en repetition:

Kompromiss, substantiv: en mitt tillstånd mellan motstridiga åsikter eller handlingar nås genom ömsesidig koncession eller modifiering

Um, det är precis vad Windows 8 låter.

Som Sinofsky beskriver det, erbjuder Windows 8 såväl den traditionella Windows-upplevelse samt den nya Metro-baserade en eftersom de såg argumenten för att göra det åt båda hållen. Så de ... vänta på det ... äventyras!

Detta är viktigt eftersom sällan göra sådana kompromisser arbete. Ja, vill alla att hålla sina kakan och äta den också. Men ibland när du tvinga denna obeslutsamhet i ansiktet av användare, riskerar du en av dem att göra ett tredje val: varken.

Som Frederic LARDINOIS anteckningar :

Frågan är förstås om Microsofts något udda syn på Windows 8 gränssnittet verkligen kommer att erbjuda det bästa av två världar, eller om det kommer att bara erbjuda två helt bortkopplad upplevelser. Microsoft hävdar att "Windows 8 samlar all den kraft och flexibilitet du har i datorn i dag med möjlighet att fördjupa dig i en Metro stil upplevelse." Både Microsoft och Apple, dock har försökt samma metod med sin media-fokuserad media Center och Front Row upplevelser i det förflutna och båda lyckades inte övertyga användare att byta mellan dessa två gränssnitt.

Apple, naturligtvis, också har en tvådelad strategi med OS X Lion och iOS. Men de är helt separata operativsystem som inte samexistera på någon Devic

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar