torsdag 1 september 2011

Miljö-Watchdog betänkandet uppmanar Apple att uppdra För leverantörer "Kränkningar

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/QFyXmBRGg0g/:
logo

Den ständigt instabila frågan om kostnaderna kring globaliserade tillverkningsindustrin ser ut att vara överhängande igen som en skarpt kritisk rapport om Apples kinesiska leverantörer vinster synlighet. Rapporten, som icke-statliga miljöorganisationer Institute of Public and Environmental Affairs ( IPE ), är uppföljaren till en annan släpptes i januari med titeln "The Other Side of Apple." Med den olycksbådande titeln det är klart vad deras avsikt är, och medan det finns en viss vinkling till presentationen, den markerade fakta är alltför framträdande att ignorera.

Jag har skrivit om vår medvetna avsägelse av moraliskt ansvar för våra inköp ( Vår stora synd ), men IPE rapporten återupplivar frågan om företagens ansvar i en tid av ökad öppenhet.

Ska vi och kan vi hålla Apple och andra gillar den till svars för överträdelser av dem med vilka man gör affärer?


Du kan ladda ner rapporten på engelska eller kinesiska här , jag har också inbäddat det längst ner i inlägget.

Först måste det självklara måste erkännas: att denna rapport anges med avsikten att exponera, för att inte säga förtal, särskilt Apple och dess leverantörer genom att offentliggöra information som sannolikt inte kommer att avslöjas av någon av de inblandade parterna, såsom hälsoproblem av skolbarn i anslutning till vissa fabriker. Det måste också sägas att den markerade kränkningar är inte exklusivt för Apple, Foxconn, eller Kina. Rapporten är uppriktig angående detta och ger skäl till varför de skiljer ut Apple.

Inte för att vi inte kan komma på goda skäl på egen hand för en ökad nivå av granskning: som världens kanske största och mest inflytelserika elektronikföretag, är Apple ett naturligt mål för självreglering inom branschen och reformatorer. Dessutom är politiken om begränsad spridning dåligt anpassade till en tid då informationen vill vara fri, även om det måste spåras, instängd, och ut i naturen.

Rapporten är läsvärd för alla som är intresserade av ämnet, eller någon nyfiken på miljöförhållandena kring kinesiska fabriker. Jag tror inte det är många som föreställer en lysande paradis med mousserande rena fabriker spottar ur etisk iPhone och återvinning av skrot i inspirerande skulpturer, men det är skönt att få en utvärdering av verkligheten då och då oavsett. Om du har bråttom, bara läsa "sammanfattning", från vilken jag citerar (selektivt):

Apple har systematiskt underlåtit att svara på alla frågor om deras leveranskedja
miljö kränkningar.

Vi har funnit från denna undersökning att mängden farligt avfall som produceras av misstänkt Apple Inc. leverantörer var särskilt stort och några hade underlåtit att kasta sitt farliga avfall.

Från dessa två undersökningar har koalitionen upptäckt mer än 27 misstänkta leverantörer till Apple som har haft miljöproblem. Men i '2011 Supplier Responsibility-rapport som publicerades av Apple Inc., där kärnan överträdelser upptäcktes från 36 revisioner, fanns inte en enda kränkning baserad på miljöförstöring. Allmänheten har ingen möjlighet att veta om Apple är även medveten om dessa problem.

Rapporten fortsätter med dokumentation av sina och andras undersökningar av de miljöproblem som är specifika för bristfällig reglering och utlämnande. Kostnaden i stort av industrin (t.ex. föroreningar, skador, etc) har varit känd i århundraden, naturligtvis, men en noggrann undersökning på plats dyker upp saker som man kan förvänta sig att hitta i Apples revisioner. Några av uppgifterna är anekdotisk, men mycket av det har t

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar