torsdag 1 september 2011

Google Rullar tyst Out The Chrome Extension Att ta med en till hela webben

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/SXxWScmQBsU/:
Screen Shot 2011-08-31 at 5.40.01 PM

Ni minns kanske att i maj, fläckiga vi något i Googles "Kära Sophie" kommersiellt: en outgiven en Chrome förlängning. Detta var innan Google +, när en knapp ändå inte gjorde en hel del , så även jag glömde förlängningen under de senaste månaderna. Men väldigt tyst, Google faktiskt lanserat det igår.

Det fanns inget blogginlägg, ingen presenterade placering i Chrome Web Store - ganska mycket utan ståt utanför Googles SVP av Chrome, Sundar Pichai, posta en länk till den på Google + . Men det har potential att bli en större affär än det verkar på ytan.

Som tagline tyder tillåter Google en knapp tillägg du att "en en webbsida, vart du än går på webben". Det är viktigt. Du behöver inte längre lita på en webbplats för att genomföra en knapp kan du åberopa funktionen via din webbläsare. Tänk om Facebook gjort sina egna webbläsare och erbjöd en förlängning till "Gilla" någon sida på nätet via den - samma idé (och en som jag fortfarande tror kommer att hända förr eller senare).

Just nu delar en knapp precis innehåll du vill på webben. Men till slut är planen att titta på dessa data som ett sätt att påverka Google självt potentiellt. Det är enorm. Knappen också börjar spela en roll i hur Google serverar annonsering till dig. Återigen stora - även om dessa begrepp kan få folk på sin vakt mot en sådan knapp.

Som Google noterar i sin beskrivning av programmet:

Förutom de metoder som beskrivs i Googles en knapp sekretesspolicy, genom att installera denna förlängning kommer alla sidor och webbadresser du besöker skickas till Google för att hämta en information.

Ja, du läste rätt, "kommer alla sidor och webbadresser du besöker skickas till Google" - och det är även om du inte klickar på knappen. Skändlig eller inte, kommer att oroa vissa människor.

Och medan en Knappar för webbplatser bara lagt till funktioner för att dela dina Google + cirklar , inte förlängningen ännu inte erbjuder det - men jag antar att det kommer. Det ger en räknas dock redan, vilket är trevligt.

Hitta förlängningen här . Återigen, det är Chrome bara för nu, vi får se om de skapar dem för Firefox, IE och Safari också.


Företag:
GOOGLE
Hemsida:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar