torsdag 1 september 2011

IBM köper Risk Management Analytics Company Algorithmics För $ 387.000.000

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/z6yeDqysgZ0/:
Algorithmics

Är IBM att ta igen förlorad tid? Efter att förvärva brottsligheten uppgifter utvecklare Intelligence i2 går, är Big Blue tillkännage ett nytt köp i morse. Företaget köper kanadensiska riskhantering analys programutvecklare Algorithmics för $ 387.000.000.

Algorithmics "risk mjukvara för analys, innehåll och rådgivning används av banker, investeringsbolag och försäkringsbolag för att hjälpa till att bedöma risken, adress myndighetskrav och göra fler beslut insiktsfulla affärer. I grund och botten, programvaran kvantifierar, hanterar och optimerar exponeringen bolaget risken inom en rad olika finansiella risker domäner inklusive marknadsrisker, likviditetsrisker, kredit-, operationella och försäkringsrisk samt ekonomiska och lagstiftningsmässiga riskkapital.

Företaget har mer än 350 kunder, inklusive 25 av de 30 bankerna och ett antal ledande försäkringsbolag, använd Algorithmics "mjukvara för analys och rådgivning. Bland kunderna finns i Allianz-koncernen Bluecrest, HSBC, Nedbank, Nomura, Societe Generale och Scotia Capital.

IBM säger att förvärvet kommer att expandera bolagets verksamhet analytics erbjudanden för finansiella tjänster. Algorithmics "risk analys mjukvara och tjänster kommer att paras med teknik risk följs IBM förvärvade från OpenPages förra året att förse kunderna med en rad Business Analytics mjukvarulösningar.

IBM gör en stor satsning på Business Analytics, och har spenderat $ 14000000000 på förvärv inom detta område under de senaste fem åren. Och Big Blue Business Analytics and Optimization laget har mer än 8.000 konsulter, inklusive 200 matematiker med mer än 500 patent och ett nätverk av analysverktyg centra.

Som vi skrev igår, detta är bara en av en handfull av förvärv IBM har gjort i år. Till skillnad från 2010 (IBM spenderat $ 6000000000 att förvärva 17 företag år 2010), har 2011 varit ett relativt lågmäld år för IBM i termer av att köpa bolag. Årets inköp omfattar fastigheter mjukvaruföretag Tririga. Men med tanke på de senaste två dagarna av inköp, kanske IBM ska inledas en shoppingrunda under andra halvåret 2011.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar