torsdag 1 september 2011

Samsung lanserar Dual-Core Galaxy tab 7,7 och 5,3-tums Galaxy Not

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/qV9GanXCcxA/:
Screen shot 2011-09-01 at 9.31.33 AM

Storleken har betydelse. Låt inte någon säga till dig annorlunda.

Samsung förstår detta, och har därför försökt att bygga en tablet för nästan alla storlekar fickan eller ryggsäcken du kan äga. Vi vet allt om GalTab 10,1 och 8,9, men idag ännu mindre modeller som går med i förpackningen. På IFA i Berlin, Samsung meddelade idag Galaxy tab 7,7 och 5,3-tums Galaxy not.

Och om någon stor variation är inte tillräckligt, har Samsung skakat även upp saker på konstruktionsavdelningen. Ingen av dessa noobs ser mycket liknar den ursprungliga Galaxy tab 10,1. Det är inte nödvändigtvis en dålig sak, såg att GalTab är under kraftig eld från Apple för att ha imiterar iPad "trade dress". Hursomhelst, dessa två skiffer från Samsung är något nytt, och det är allt vi någonsin ber om.

Den 7-incher sport en Super AMOLED Plus skärm, vilket är ungefär lika bra som det kan få. Vi har en 1,4 GHz dual-core processing chip under huven, Wi-Fi-kanal bindning för att förbättra anslutning och hastighet, och stöd för HSPA +. Den 5100 mAh batteri sägs att erbjuda upp till 10 timmar video uppspelning. Ganska imponerande för en skiffer som mäter in på 196.7mm x 133mm x 7.89mm, och väger mindre än ett pund (0,73 för herrar vara exakt).

Den skiffer kör Android 3,2 Honeycomb och den senaste versionen av Samsungs TouchWiz UX. En 3-megapixel bakre skytten kommer med autofokus och LED blixt (och 1080p video capture), med en 2-megapixel framsidan kamera för videochatt. Den skiffer kommer i 16GB, 32GB och 64GB smaker med microSD-kort stödjer upp till 32GB.

Den 7-incher stora, och jag har alltid varit ett fan av denna storlek skiffer. För mig är det mycket bättre än standard IPAD-esque 10-tums formfaktor när det gäller spel, eftersom IPAD är bara en smula för stor att hålla med en hand. Åtminstone för mig. Men vad är mer intressant är den ännu mindre Galaxy skiffer, Samsung Galaxy not.

Anmärkningen sport en 5,3-tums Super AMOLED-skärm med totalmått på 110mm x 58.2mm x 12.3mm. Det är ganska teeny för en tablet. Som det är storebror kör Observera även på en 1,4 GHz processor med dubbla kärnor, men får flyttas ned till Android 2,3 Gingerbread istället för Honeycomb. Märkligt nog kameran på den här lilla killen är bättre än 7-tums GalTab, klocka på 8 megapixlar i ryggen och 2 megapixel up front. Den bakre kameran är också möjligt att videoinspelning i 1080p.

Anmärkningen är också utrustad med en speciell typ av penna som kallas S-Pen, som är tänkt att göra det lättare att markera ner data på språng. Oavsett om det faktiskt sak gäller är ett mysterium tills vi får tag på anmärkningen och dess berömda S Pen. Anmärkningen har stöd för HSPA + och WiFi, men är också en LTE-kompatibel enhet.

Nu kanske du tror att en 5,3-tumsskärm är intrång på smartphone torv, men jag kommer att vara oense och här är varför: Har du någonsin sett någon som pratar på Samsung Infundera? Den har en 4,5-tums skärm, och då höll upp mot någons ansikte, ser det slags enormt. Chansen är stor, kommer smartphone visar inte få för mycket större än så. Åtminstone hoppas vi inte.

Hursomhelst bör dessa skaka upp saker och ting lite i t

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar