måndag 13 december 2010

Apple dödar mystiskt API jailbreak upptäckt medan hacker ökar IOS säkerhet, ironi återställas

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/12/apple-mysteriously-kills-jailbreak-detection-api-while-hacker-bo/:
Det är ingen hemlighet att Apple har varit angelägna om att följa den mycket stygg jailbreakers, men det visar sig att företag har nyligen hyllan IOS 4,0 's jailbreak upptäckt API utan given förklaring. Även om detta har liten effekt på den genomsnittlige användaren, World förklarar Network att detta är dåliga nyheter för företag IT och MDM (Mobile Device Management) leverantörer, som nu kommer att ha ett färre kanal för att kontrollera om en användares IOS enheten har jailbroken och därmed bli sårbara för angrepp. Som sagt, tydligen är detta inte en enorm förlust för MDM säljare, i alla fall, men den verkliga frågan är varför släppa API nu? Kunde dess närvaro enbart vara ett hot? Vi kommer nog aldrig veta.

Frukta inte, men eftersom vissa folk har lagt jailbreaking till god användning. Registret rapporterar att redan tisdag, Stefan Esser av Sektion Eins kommer att visa ett verktyg som heter antid0te, som enligt uppgift lägger ASLR (adressrymden layout randomisering) på jailbroken IOS-enheter. I ett nötskal, slumpmässig ASLR viktiga minnesplatser för att göra det svårare för vissa attacker att förlägga sina måldata. Enligt den berömda vita hatt hacker Charlie Miller , teknik är detta redan finns på Windows Phone 7 och skrivbordet Windows sedan Vista, men Apples bara dabbled med den på OS X och inte på IOS. Nu betyder inte detta att jailbroken enheter helt kommer att skyddas, men ett visst skydd är bättre än inget skydd, eller hur?

[Tack, wooba]

Apple dödar mystiskt upptäckt API jailbreak medan hacker ökar IOS säkerhet, ironi restaurerade ursprungligen visades på Engadget on Sun, 12 Dec 2010 23:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Network World , The Register | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar