måndag 13 december 2010

IDEO konstruktioner RFID skivspelare, hearkens tillbaka till mixtaps fordom (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/12/ideo-constructs-rfid-turntable-hearkens-back-to-mixtaps-of-yore/:
En gång i tiden, kan du röra din musik - eller åtminstone smeka en 7 - eller 12-tums vinyl skiva - men dessa dagar The Cool Kids ström MP3 (och OGGs, apor) på internet. Men designstudio IDEO har nyligen beslutat att se om de kunde få tillbaka kontakten med sina rötter ljud, och - med en sida direkt ur den industriella formgivningen avhandling Jag saknar min Pencil - byggde de ovan maskinen. För att uttrycka det enkelt, vad du tittar på är en låda fylld med speciellt vinklad Arduino Pro Mini styrelser ständigt efter RFID-taggar på toppen, och en uppsättning kort med vardera två RFID-taggar, med varje tagg som representerar en låt. När du släpper en på skivspelaren, börjar den spelas i en sekund, tack vare den smarta rad Arduinos under, och du och din High Fidelity själsfrände kan skriva flera kort på bordet för att skapa en improviserad mixtape, eller förmodligen vända en av "kassetter" för att spela Side B. Det är bra IDEO inte säljer enheten och kortlekar, eftersom vi är rädda att vi skulle vara tvungna att samla dem alla, och våra stackars plånbok behöver inte någon mer heartbreak. Missa inte videon nedan!

Fortsätt läsa IDEO konstruktioner RFID skivspelare, hearkens tillbaka till mixtaps fordom (video)

IDEO konstruktioner RFID skivspelare, hearkens tillbaka till mixtaps fordom (video) som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 12 Dec 2010 22:10:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Core77 | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar