måndag 13 december 2010

Inhabitat s Vecka i Green: elfordon redskap upp till ras, Apples nya HQ, och levande arkitektur

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/12/inhabitats-week-in-green-electric-vehicles-gear-up-to-race-ap/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Denna vecka har vi revved upp Chevrolets Volt och ut på gatorna för en gäckande provkörning av den hett efterlängtade elbil. Vi såg också elektriska luftfarten sväva till nya höjder som MINIATYRFORMAT Cri-Cri flygplan bröt elektriska hastighetsrekord flygplan . I världen av EV racing är också att plocka upp tempot som GreenGT presenterade en helt eldriven superbil för Le Mans och Honda CR-Z Hybrid slå ut betyg för bensinslukande bilar i en 25 timmar kör maraton.

High-tech arkitektur bröt ny mark som Apple meddelade att den världsberömde arkitekten Norman Foster är att designa sitt nya högkvarter , och forskare avslöjade arbetet med en levande hud som en dag skulle förstärka byggnader och infrastruktur med ett hårt, korall-liknande bepansrade beläggning . Vi tittade på när en gröda av vackra trädgårdar bubbla dök upp på gatorna i Paris, och en övergiven lagerlokal i Brooklyn har uppdaterats med en högteknologisk omvandla fasad .

I andra nyheter, den här veckan den energi världen surrade om en ny typ av organiska solceller inspirerad av geting exoskelett , och det största solcellsanläggning i USA invigdes i Nevada. Vi såg också flera ekologisk teknik ta tag på hemmafronten: forskare utvecklat en het sol-piezoelektriska hybrid fiber som kan användas för att skapa energi som genererar kläder och Lavish & Lime rullade ut en söt uppsättning digitala dusch timers som är perfekt för barnen.

Inhabitat s Vecka i Green: elfordon redskap upp till ras, Apples nya HQ och levande arkitektur publicerades ursprungligen på Engadget on Sun, 12 Dec 2010 21:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar