måndag 20 december 2010

CSIRO: s Ngara överföringar på Internet Projektet startar i Tasmanien, visar förhoppningar för landsbygdens bredband

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/20/csiros-ngara-internet-transmission-project-begins-in-tasmania/:
Svårt att säga om du är medveten, men Australiens Commonwealth vetenskaplig och industriell forskning Organisation (mest känd "runt dessa delar vid CSIRO ) var den första att utveckla WiFi överföringsteknik som ofta används på planeten Jorden i dag, och de har fått travar av överträdelse stämningar att bevisa det. Nu organisation är att testa ut ett radikalt nytt grepp för att lösa landsbygdens bredband problemet , och snarare än att förlita sig på nyöppnade spektrum eller andra former av svart magi, de är helt enkelt tasking befintliga analoga TV-antenner för att jobba lite övertid. Enkelt, använder Ngara sändningen torn som redan finns i samhällen på landsbygden att ta emot tv-signaler, och sedan med en ny set-top-box och en modifierad TV-antenn, är det möjligt att tratten bredband internet i fjärran hem. Senaste tester i Tasmanien - sektioner med högre populationer av Devils än Earthlings - har visat upplänk fungerar bara bra, men de är fortfarande en bra väg ut från att få data att ladda ner. Projektledare David Robertson förmodar att det blir runt fyra år innan tekniken är redo för den kommersiella marknaden, och du kan sätta er sista (Australien) dollar att vi kommer att räkna ner dagarna. Och så kommer alla andra fastnat i The Big Apple undrar varför Jimmy McMillan fick inte väljas för borgmästare.

[Bild med tillstånd från Geoff Ambler / CSIRO]

CSIRO: s Ngara överföringar på Internet Projektet startar i Tasmanien, visar hoppas på landsbygden bredband ursprungligen visades på Engadget på måndag, 20 Dec 2010 02:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CNET | källa ABC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar