måndag 20 december 2010

Inhabitat s Vecka i Green: elektriska jämfört bilar, smält salt sol, och en förnybar God Jul!

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/19/inhabitats-week-in-green-electric-cars-compared-molten-salt-s/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Elfordon tog landet med storm den här veckan eftersom både Nissan Leaf och Chevy Volt var officiellt släppt till ivriga kunder - om du fortfarande försöker välja mellan de två, kolla in våra elektriska fordon smackdown , som jämför de två baserat elbilar om deras viktigaste egenskaper. Vi tog även en tur inne i Hondas elektriska Fit , och vi utställningsmonter en futuristisk hem dekorerad med tillräckligt solpaneler att helt ladda ett EV. Den Sonex flygplan signalerade också ljusa horisonter för elektriska luftfarten som avslutade sin jungfruresa .

Samtidigt Kalifornien lyste upp nyhetsbyråer genom att ge grönt ljus för statens första smält salt solenergi projektet , och San Francisco tillkännagav en plan för att generera 100% av sin energi från förnybara källor år 2020. Vi såg också tio europeiska länder skapa en plan för att bygga en massiv förnybar energi supernät i Nordsjön, och vi visade upp två heta exempel på bärbar lär att kroppsvärmen sele - Fujitsus solvärme makt band och ett band-stöd stil mp3-spelare .

Slutligen, den här veckan Inhabitat laddade upp inför semestern genom att visa upp 6 märken av bländande LED julbelysningen som sparar energi och pengar, visade vi en del innovativa julgranar görs med ovanliga material , och vi belyst ut favoriten grön gadget presenter för semester i år . Och när alla presenter packas vi vet exakt vad de ska göra med efterdyningarna - forskare har utvecklat ett sätt att återvinna 100% av materialet i plast omslagspapper och artisten Jason Rogenes bländade oss med sitt otroliga futuristiska rymdskepp göras från Styrofoam som används för att paket elektronik.

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: bilar, jämfört smält salt sol, och en förnybar God Jul! Elektriska ursprungligen visades på Engadget on Sun, 19 Dec 2010 22:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar