måndag 20 december 2010

NASA Green Flight Challenge föreslår "ficka flygplatser," inbjuder dig att flyga dem alla

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/20/nasa-green-flight-challenge-proposes-pocket-airports-invites/:
NASA: s Green Flight Challenge föreslår grannskap "ficka flygplatser," inbjuder dig att flyga dem alla
Snart kommer vi att hoppa på ett jetplan, på väg till Vegas, leva det liv, leka med prylar, och inte få mycket sömn. Att flyga till Nevada för CES på ett plan är lätt, men att ta sig till flygplatsen kan vara en utmaning om du bor ute på landet. NASA vill att fasta som en sorts spin-off av dess gröna Flight Challenge, pris som tilldelas en till en antenn fordon som kan hantera 200mpg på 100mph medan släpper bara 78db av buller på 250 meter. Det skulle också behöva en mycket kort start och landning, något som skulle göra det möjligt att landa på vad som kallas en "ficka flygplats." Dessa rinky-Dink banor skulle passa på endast två hektar mark och skulle starta eller ta emot en (ytterst självständig) flygplan var 30 sekund. Tanken är att sådana band skulle kunna vara utspridda förortsområden och ge snabb och bekväm skytteltrafik till flygplatser och, förmodligen, till andra ficka flygplatser. Nu undrar vi, kommer vi fortfarande att tömma våra fickor innan du går ombord?

NASA Green Flight Challenge föreslår "ficka flygplatser," inbjuder dig att flyga dem alla ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 20 Dec 2010 09:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Gizmag | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar