måndag 20 december 2010

Forskare försöker förutsäga influensa sprids, ge ZigBee radioapparater till 700 gymnasieelever

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/20/scientists-attempt-to-predict-flu-spread-give-zigbee-radios-to/:
Detta är den Crossbow TelosB trådlösa fjärrkontrollen plattform, och det gjorde ett viktigt arbete för vetenskapen i januari förra året - det övervakade närheten samspelet mellan 788 studenter och personal vid en amerikansk high school för att spåra en virtuell influensa. Efter insamling över 762.000 nysa-värdig anekdoter bland modulen-bärande lärare och tonåringar, sprang Stanford forskare 788.000 simuleringar kartlägga vägen viruset kan vidta och metoder i skolan kan försöka att hålla det i linje. Tråkigt nog kom man inte lyckats komma med något enkelt svar, som virtuella vaccination verkade fungera lika bra (eller dåligt) oavsett vem som fick läkemedel, men att om bara vi faktiskt kunde övervaka enskilda personer i verkliga livet så lätt som I en studie, skulle förebyggande bli mycket lättare. Men vem kommer att klocka katten, när det är så mycket mindre politiskt för att jonisera ?

Forskare försöker förutsäga influensa sprids, ge ZigBee radioapparater till 700 gymnasieelever som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 20 Dec 2010 08:43:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Medgadget | källa Stanford University | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar