måndag 20 december 2010

Två Kinects går samman för att göra 3D telepresence, aktiverar virtuellt lasersvärd bataljer (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/20/two-kinects-join-forces-to-make-3d-telepresence-enable-virtual/:
UC Davis Oliver Kreylos har varit ansvarig för två av våra mest imponerande Kinect hackar ännu. Han var en av de första att få ordentlig 3D-video ut saken, efter att upp genom hopkoppling upp två av kameror , en av dem fylla i luckorna i den andra. Du kanske har tänkt att han bara lekte runt men ingen - oh nej. Det var en metod i galenskapen och hans baktanke har avslöjats: 3D telepresence. Detta är vad han jobbat på hela tiden och han har en tidig version i drift, med hjälp av utdata från två Kinects i ett avlägset kontor till balk 3D-representation av en annan person att hans visa, som han kan navigera runt (och genom) med en Wiimote . Under tiden kan betraktaren se ställning Oliver i realtid, en virtuell kamera flyter runt och göra det möjligt för dem att behålla ögonkontakt trots hennes faktiskt inte titta på antingen fysiskt kamera. Det demonstration är inbäddade efter rasten tillsammans med en smula fantasifullt uppföljning där Kreylos bedriver en ganska ... utdragen ljussabel striden mot ondskans makter.

Fortsätt läsa Två Kinects går samman för att göra 3D telepresence, aktiverar virtuellt lasersvärd bataljer (video)

Två Kinects går samman för att göra 3D telepresence, aktiverar virtuellt lasersvärd bataljer (video) som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 20 Dec 2010 10:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa okreylos (YouTube) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar