onsdag 8 december 2010

Doctor Who's sonic skruvdragare är fortfarande fiktion - men inte för alltid

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/08/doctor-whos-sonic-screwdriver-is-still-fiction-but-not-forev/:
Kudos till Bristol University för att fånga vår uppmärksamhet, och gör det i namn av att främja utbildning. Professor i Ultrasonics Bruce Drinkwater är väcka en ganska välkända namn för att bättre förklara hur cool naturvetenskap / teknik kan vara. Även redan används i tillverkningsprocessen och medicinska områden - inte gäspa inte och titta bort bara ännu - Drinkwater uttrycker viss tillförsikt om att framtiden för denna teknik kan mycket väl inleda en fickan anordning som liknar Sonic skruvmejseln inbillade med en viss före detta hemvist i Gallifrey . Du vet, att gör-det-enhetens alla som kan reparera elektronisk utrustning, bränna och klippa poster, metaller säkring, söka efter information, och göra praktiskt taget alla lås värdelösa ... utom här Vi fokuserar på ultraljud vågor kan fästkomponenterna tillsammans och skapa miniatyr kraftfält. När det gäller Time Herren själv, vet vi av minst en tidigare Doctor Who, som skojade med en sentida, hellre "rädda universum med en vattenkokare och lite sträng" (och har, i senare iterationer, drog ut mirakulösa segrar med ännu en BlackBerry Storm ). Poängen är, bör du kanske överväga en examen i fysik och en excentrisk outfit ska du då hålla en fungerande prototyp.

Doctor Who's sonic skruvdragare är fortfarande fiktion - men inte alltid ursprungligen dök upp på Engadget på Wed, 8 december 2010 02:32:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink io9 | källa Bristol University | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar