onsdag 8 december 2010

PA Walmart butiker få CCTV-aktiverade, breathalyzin "vin automater

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/08/pa-walmart-stores-getting-cctv-enabled-breathalyzin-wine-vendi/:
När tekniken används för att lösa ett verkligt problem, det värmer våra hjärtan. Det gör verkligen. Men när tekniska perambulations behövs för att arbeta sig runt föråldrade sprit lagar tillstånd (vars like har plågat minst en dålig Engadget redaktör sedan han uppnått myndig ålder), bara det verkar sorgligt. Till exempel, det är olagligt att sälja alkohol i dagligvaruhandeln i Pennsylvania, men det är inte olagligt att installera en automat som avstår vin: så länge användaren är ombedd att ta en alkoholmätare test, dra sitt tillstånd utfärdat ID eller körkort, och sedan visa sin mugg till en statlig myndighetsperson sitta någonstans i Harrisburg, som håller ett öga på förfarandet via CCTV. Enkelt, eller hur? Kanske inte, men det skyddar statens monopol på sprit försäljning. Pronto vin automat är för närvarande endast tillgänglig i utvalda dagligvarubutiker i staten, men det är bara blivit meddelade att PA Liquor Control Board har gett Walmart preliminära godkännande för att sätta saker i några av sina platser utanför Pittsburgh. Vi ska försöka en ut oss själva, så snart de börjar bära Blue Nun.

PA Walmart butiker få CCTV-aktiverade, breathalyzin "vin varuautomater publicerades ursprungligen på Engadget på Wed, 8 december, 2010 16:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa KDKA | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar